Havregryns brød

Dette er et enkelt og kjempegodt brød med havregryn.

Du trenger :

1 liter vann
1 SS salt
5 dl Havregryn
18 dl hvetemel
50 gram gjær

Ha lunket vann, salt og havegryn i en bolle.
Rør sammen.

Ha 10 dl hvetemel og tørrgjær opp i røren.
Rør sammen.

Ta så resten av melet og ta litt av gangen. Slutt å ha i mer mel
når deigen så vidt slipper bollen. Rør deigen godt sammen.

La deigen heve i 2 timer under et kjøkkenhåndkle.
Eller hvis du har dampovn så bruk gjerne heve funskjonen på den.
Ha deigen inni dampovnen på 40 grader i 1,5 time.

Ha så deigen på et hvetemelkledd bord og kna godt.
Del deigen i to like store emner. Kna godt og form dem til
runde eller ovale brød. Ha de på en bakepapirkledd stekeplate.
Skjær noe snitt i brødene med en skarp kniv.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve 1 time.

Smør brødene med litt vann og ha over litt hvetemel.
Settes på nederste rille i forvarmet ovn på 275 grader i 10 minutter.
Skru så ned varmen til 200 grader og stek i ytterlige 20 minutter.
La så brødene kjølne litt før du skjærer i dem.

Så er det bare å skjære seg noen deilige brødskiver og ha på
det beste man vet. Finne seg en god kopp te eller kaffe og
bare kose seg 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg