Dette er et enkelt og kjempegodt brød med havregryn.
Du trenger :
1 liter vann
1 SS salt
5 dl Havregryn
18 dl hvetemel
50 gram gjær
Ha lunket vann, salt og havegryn i en bolle.
Rør sammen.
Ha 10 dl hvetemel og tørrgjær opp i røren.
Rør sammen.
Ta så resten av melet og ta litt av gangen. Slutt å ha i mer mel
når deigen så vidt slipper bollen. Rør deigen godt sammen.
La deigen heve i 2 timer under et kjøkkenhåndkle.
Eller hvis du har dampovn så bruk gjerne heve funskjonen på den.
Ha deigen inni dampovnen på 40 grader i 1,5 time.
Ha så deigen på et hvetemelkledd bord og kna godt.
Del deigen i to like store emner. Kna godt og form dem til
runde eller ovale brød. Ha de på en bakepapirkledd stekeplate.
Skjær noe snitt i brødene med en skarp kniv.
Dekk til med et kjøkkenhåndkle og la de heve 1 time.
Smør brødene med litt vann og ha over litt hvetemel.
Settes på nederste rille i forvarmet ovn på 275 grader i 10 minutter.
Skru så ned varmen til 200 grader og stek i ytterlige 20 minutter.
La så brødene kjølne litt før du skjærer i dem.
Så er det bare å skjære seg noen deilige brødskiver og ha på
det beste man vet. Finne seg en god kopp te eller kaffe og
bare kose seg 🙂