Vi har fått en stor kasse med epler.
Nå har jeg fylt frysen med eple og kanel muffins
så jeg måtte finne på noe mer å bruke eplene på 🙂
Tørka epler! En kjempegod og sunn snack.
Å begynner jeg først å spise på dem er det ikke lett å slutte 🙂
Skrell eplene og ta ut kjernen.
Jeg har en supergrei epleskreller som gjør hele jobben for meg.
Kan anbefales 🙂
Del eplene i passelige skiver. Ikke for tykke.
Fordel de ut på en stekeplate.
Jeg har strødd sukker og kanel over, men det kan fint sløyfes hvis man
ønsker en sunnere snack.
La de stå å tørke i ovnen på 65 grader opp mot 10 timer.
Fuktigheten skal trekke ut. Snu de noen ganger underveis slik at
de tørker fint på begge sider.
Tørka epler er topp å oppbevare i tette ziplock poser eller tette bokser.
Oppbevares mørkt og kjølig.
Namnam, det så og hørtes skikkelig godt ut! 🙂 Kanskje prøve det her også, epletreet bugner jo av epler i år (også)!
Det ble spist opp kjapt her 🙂 må nok lage mer.. Greit å ha noe sunt til å knaske på som også er godt 😉
De så kjempe gode ut, så lurt! Det må jeg prøve en gang =)