Dette er sabla mektig, men fantastisk godt 🙂
Du trenger :
Bunn:
4 eggehviter
150 gram melis
175 gram peanøtter (kan byttes ut med mandler hvis du foretrekker det)
Sikt melisen.
Pisk eggehvitene i 5 minutter.
Ha melisen opp i litt av gangen og pisk 5 minutter til.
Finhakk peanøttene (jeg bruker maskin til dette)
og vend dem inn i marengsen.
Jeg bruker store cupckaes former. Du kan selvfølgelig også bruke
vanlige muffinsformer om du ønsker en mindre porsjon.
Ha opp i en god spiseskje med marengsen i hver form.
Stek dem i ovnen på 175 grader i ca 13-16 minutter avhengig av
ovnen din. De skal bli lyse brune.
Sjokoladetrøffelen :
3 dl fløte
100 gram 70% sjokolade
200 gram mørk kokesjokolade (Kan byttes ut med lys om du ønsker mildere smak)
1 SS smør
0,5 dl sterk kaffe (kan sløyfes)
Kok opp fløten og ta den av platen.
Ha opp i sjokoladen, smøret og kaffen.
Rør rundt til alt er smeltet.
Fordel sjokoladefyllet på marengsbunnene.
Sett dem i kjøleskapet til fyllet stivner.
Italisensk Marengs:
375 gram sukker
1,5 dl vann
6 eggehviter
2 dobble daim (kan sløyfes)
Kok opp vann og sukker til en sirup.
Visp eggehvitene til de er halvstive.
Hell så sukkersirupen i en tynn stråle opp i eggehvitene mens
kjøkkenmaskinen går.
Pisk kraftig til marengsen er blank og har blitt romtemperert.
Grovhakk daimen og vend inn i marengsen.
Ha marengsen over i en sprøytepose og sprøyt på cupcakesen.
Eller bruk en spiseskje.
Bruk en creme brulee brenner så får de en fin farge.
Nam nam…
God søndag 🙂
Nam. De så deilige ut 🙂