Sarah Bernhardt à la kakeanne

Sarah Bernhardt er det nok mange som lager til jul.
Ikke rart så godt som det er 🙂
Her er min versjon 🙂

Bunn:

200 gram mandler
2 ts bakepulver
200 gram sukker
3 eggehviter

muffinsformer

Pisk eggehvitene stive. Ha i sukkeret litt etter litt.

Mal mandlene.

Ha opp i bakepulveret.

Nam.. se så godt…

Ha mandelblandingen opp i marengsen og vend forsiktig inn.

Ta ca en spiseskje mandelmarengs opp i muffinsformen.

Stekes i ovnen på 175 grader i 20 minutter.

Ta en t-skje og dytt ned midten av kakebunnen.
La det være en kant igjen. Avkjøl.

Sjokoladekrem:

200gram melis
250 gram mykt smør
2 ts vaniljesukker
2 SS kakao
6 eggeplommer

Pisk mykt smør og melis godt sammen.

Ha opp i en og en eggeplomme. Pisk godt mellom hver.

Ha opp i kakao og vaniljesukker og rør godt sammen.
Jeg hadde opp i en liten kaffeskvett også 😉

Fyll midten av mandelmarengsen med sjokoladekrem.
Her ser man selv hvor mye man vil ha opp i, men jeg hadde en god
t-skje i.

Sett kakene i kjøleskapet noen timer.

Topp:

300 gram lys kokesjokolade
6 ss smør

Smelt først smøret i en gryte.
Ta gryta av varmen og ha opp i kokesjokoladen.
La den ligge og smelte. Ikke rør.

Når du ser sjokoladen er myk og ser ut som den er smeltet kan
du røre smøret og sjokoladen forsiktig sammen.

Ha et tynt lagt med sjokoladen på toppen av de små kakene.
Sett de i kjøleskapet til sjokoladen stivner.

Om du vil kan du lage litt mønster med en gaffel på toppen før du
avkjøler dem. Disse er ypperlig og fryse.

Sarah Bernhardt à la kakeanne 🙂
Bør serveres med en god kopp deilig kaffe 😉

God søndag 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg