Søtpotet Pai

Denne smakte jeg for første gang på nyttårsaften da en bakeglad venninne av meg hadde den med på festen.
Jeg falt for den utrolig gode kryddersmaken.

Pai bunn:

120 gram usaltet smør
220 gram hvetemel
2 ts sukker
05, ts salt
0,8 dl melk
1 ts sitron

– Mål opp melken og ha en ts sitron opp i melken. La den stå i ca. 10 minutter.
– Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle. Del kaldt smør i biter og kna det inn i melblandingen slik at det blir smuldrete.
– Ha opp i melkeblandingen og rør det sammen med en gaffel til en fin deig. Den skal være fuktig, men ikke klissvåt.
– Ha deigen på en mel kledd benk og kna den forsiktig. Pakk deigen i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca. 1 time.
– Ha deigen på en mel kledd benk og kjevle den ut til den er ca. 0,4 cm tykk. Ha den i en pai form.

Fyll:

5 dl most søtpotet
160 gram brunt sukker
1 1/4 ts koriander
0,5 ts muskat
1 ts Kanel
1/4 ts salt
160 gram usaltet smør
3 dl viking melk
70 gram sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt

– Skrell potetene, del dem opp i biter og ha dem i en gryte med kaldt vann. Kok opp og la dem bli møre.Hell av vannet og ha de tilbake i gryten.
– Ha brunt sukker, krydder, salt, smør og halvdelen av vikingmelken i gryten med potetene. Ha på lav varme og knus sammen med en moser.
  La det småkoke i 5 minutter. Ta den av platen. Bruk gjerne en stavmikser for å få en skikkelig fin konsistens på mosen.
– I en bolle visp sammen resten av viking melken, eggene, sukkeret og vaniljeekstrakten.
– Ha eggeblandingen over potetmosen og bland det sammen.

– Stek pai bunnen på rist midterst i ovnen i 10 minutter på 190 grader.
– Ta pai bunnen ut og hell fyllet opp i.
– Senk temperaturen på oven til 165 grader og stek så paien i ca- 50 minutter.
– Avkjøl

Servers gjerne med pisket krem med vaniljestang. Oppskriften på den finner du her.

 

3 kommentarer

    1. Hei!
      5 dl most søtpotet- ca hvor mange søtpoteter går til det? Denne skal prøves:) takk for oppskrift!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg