En deilig liten vri på smultring. Disse stekes i ovnen og ikke i frityr.
Du trenger ett doughnut steke brett for å lage disse.
Jeg kjøpte mitt brett billig på ebay.
Oppskrift på Cake Doughnuts :
ca. 26 stk
9,4 dl mel
3,6 dl sukker
4 ts bakepulver
1/2 ts muskat
1 ts salt
3,6 dl buttermilk erstatning ( 3,6 dl melk og 3 ss sitronsaft)
2 egg
2 ss smelta smør eller flytende melange
– Mål opp melken og ha i sitronsaften.
La den stå i 5 minutter til den ser ut som sur melk.
Dette blir buttermilk erstatning.
– Sikt sammen mel, bakepulver, muskat og salt i en kjøkkenmaskin bolle.
Ha opp i sukkeret.
– Pisk eggene lett og ha de opp i melblandingen sammen med buttermilk
erstatningen og smøret.
– Rør dette på lav hastighet i kjøkkenmaskinen slik at det blandes lett.
– Fyll doughnut ringen til den er 2/3 full.
– Stekes på 220 grader i 9 minutter.
La doughnutsene hvile i brettet i 5 minutter før du tar dem ut av formen.
Jordbær glaze
4 ss jordbærsyltetøy uten klumper
2 dl melis
vann
– Sikt melisen og ha det i en bolle sammen med syltetøyet.
Rør godt og spe med vannet til du får en passelig konsistens.
Ikke for tynn og ikke for tykk. Vil du ha en mer kraftig farge så
bland i litt rosa icing color.
– Dypp den lyse siden av doughnuten i jordbær glazen.
– Legg den på ei rist (lurt å legge papir under så slipper du mye søl)
Så får den rent av seg.
– Pynt med strø om du vil 🙂
Kanelsukker
4 ss sukker
2 ss kanel
4 ss smelta smør
– Bland sukker og kanel godt sammen i en bolle.
– Dypp den lyse delen av doughnuten i smøret.
– Bruk en skje og hell kanelsukkeret over den smørdekte siden av
doughnuten.
nam =)