Hjemmelagde knekkebrød

Disse hjemmelagde knekkebrødene er veldig enkle å lage.
De smaker så mye, mye bedre enn de du får kjøpt i butikken 🙂

Du trenger :

4 dl sammalt rug grov
4 dl havregryn
1dl Linfrø
2 dl solsikkekjerner
1 dl sesamfrø
1 ts salt
7 dl vann

*Grovt salt

Sett på ovnen på varmluft 180 grader. 
  Har du ikke varmluft så setter du ovnen på 160 grader.

Ha alt det tørre i en bolle. Bland det godt sammen.

Ha opp i vannet og rør sammen.

Ta fram 3 bakepapirkledde steke brett. ( evt 3 1/2 brett )
  Ha på litt av knekkebrød blandingen på et brett og bruk
  hendene til å trykke det ut. Trykk det så tynt som mulig.
  Blir det for tykt vil ikke knekkebrødene bli sprø.
  
(Fukt hendene med vann mens du holder på. Da er det lettere å
  få trykket det ut uten for mye kliss )

Strø over grovt salt. (Kan sløyfes)

Bruker du varmluft kan du sette inn 3 brett samtidig.
  Har du ikke det steker du ett brett av gangen.

– Ha knekkebrødene inn i ovnen i 10 minutter.
  Etter 10 minutter tar du de ut og kutter de opp i passelig
  knekkebrød størrelse.
Ha knekkebrødene inn i ovnen igjen i ca. 30-35 minutter.

– La knekkebrødene bli kalde. Knekk de fra hverandre og oppbevar
  dem i en tett boks. (Jeg bruker blant annet julekake boks)

God helg =)


4 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg