Du trenger:
6 egg
400 gram sukker
2,2 dl kremfløte eller h-melk
150 gram smør
450 gram hvetemel
3 ts bakepulver
Epler ( Jeg bruker 10 mellomstore epler – fyll med så mye eller så lite epler du ønsker 🙂 )
kanel
– Forvarm ovnen til 200 grader.
– Visp egg og sukker til eggedosis.
– Smelt smøret og ha så opp i fløten/melken.
– Hell en jevn tynn stråle av smør/fløte blandingen opp i eggedosisen mens du visper.
– Ha hvetemel og bakepulver opp i og visp godt sammen.
– Ha røren over i en bakepapirkledd langpanne.
– Strø over et jevnt lag med kanel.
– Skrell eplene og skjær de opp i passelige biter.
– Dekk langpannen med eplebitene.
Dytt eplebitene godt ned i røren.
– Stek eplekaken midt i ovnen i 35 minutter.
– Server gjerne med krem eller vaniljeis.
Deilig på en høstkveld som denne som det pøsregner ute og det er
godt og varmt inne 🙂
Det så fristende ut akkurat nå 🙂