Hjemmelaget vaniljesaus er så mye, mye bedre enn den du kjøper ferdig =)
Du trenger :
5 eggeplommer
90 gram sukker
5 dl H-melk
1 vaniljestang
1 ts Maizena
Litt kald melk
– Skill eggehvite og plomme.
(Eggehvitene kan du jo bruke til en pavlova bunn du kan fryse unna til en senere anledning 😉 )
– Ha opp i sukkeret og visp i kjøkkenmaskinen i noen minutter.
– Del opp vaniljestangen og skrap ut frøene.
– Ha vaniljefrøene, stangen og melken i en gryte.
Kok opp. Ta så ut vaniljestangen.
– Hell en jevn, tynn stråle av vaniljemelken i eggeplommene og visp.
– Hell blandingen tilbake i gryten.
– Sett gryten på svak varme mens du rører.
Ha i ett termometer slik at du ser nå du er kommet til ca. 80 grader.
– Rør ut 1ts Maizena i litt kald melk.
– Hell litt av gangen av maizenaen i vaniljesausen.(når den er 80grader)
Pass på slik at sausen ikke blir for tykk. Finn en konsistens du liker.
– Hell sausen gjennom en sil.
Så har du en nydelig vaniljesaus =)
Her har jeg vaniljesaus til min barndomsdessert.
Kommer oppskrift på den i løpet av uken 😉
Håper du har en finfin mandag så langt! Kos deg videre 🙂
Takk 🙂 Jeg har hatt en superfin mandag. Håper du også har hatt en bra dag og at du får ei fin uke 🙂