Sitronpai med marengs

Paibunn :

175 gram hvetemel
100 gram kaldt smør i terninger
15 gram melis
1 eggeplomme
1 ss kaldt vann

. Ha mel, smør, melis, eggeplommen og vann i en Food prosessor.
  Miks det sammen til det begynner å binde seg.

– Ha deigen over på en melete overflate og jobb godt med deigen til den
  er glatt og fin.

– Smør en paiform med smør og ha i litt hvetemel.

– Kjevle deigen så tynn som mulig.

– Ha deigen over i paiformen.
  Ikke vær redd om den sprekker litt. Det er bare å lappe litt, det vil ikke
  synes likevel 😉 Sett pai bunnen i kjøleskapet i 30 minutter.

– Stek pai bunnen på 200 grader i 12 minutter. Skru ned ovnen til 180 grader.

Fyll:

2 dl fløte
6 egg
2,5 dl sukker
3 sitroner

– Bruk et rivjern til å rivet av skallet på sitronene.
  Pass på at du bare får med det gule.

– Press ut saften av de tre sitronene. Husk å sil saften slik at du ikke får
  med steiner.

– Bland egg, sukker og fløte i en kjøkkenmaskin.

– Tilsett sitronsaften.

– Og sitronskallet.

– Miks det godt sammen.

– Hell fyllet over pai bunnen og ha den tilbake i ovnen på 180 grader i
  ca. 30 minutter. Avkjøl paien.

Marengs:

6 eggehviter
0,5 dl sukker
3 dl melis

– Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin og visp til det blir en tykk marengs.
– Ha opp i sukker og visp litt til.
– Ha til slutt opp i siktet melis. Visp til du får en blank, glatt marengs.

– Ha marengsen i en sprøytepose.
¨

– Sprøyt små topper på sitronpaien. Du kan selvfølgelig bare bre over
  marengsen med en slikkepott.

– Brenn så marengsen med en liten gassbrenner.

 

Så er paien klar til servering 🙂


1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg