Paibunn :
175 gram hvetemel
100 gram kaldt smør i terninger
15 gram melis
1 eggeplomme
1 ss kaldt vann
. Ha mel, smør, melis, eggeplommen og vann i en Food prosessor.
Miks det sammen til det begynner å binde seg.
– Ha deigen over på en melete overflate og jobb godt med deigen til den
er glatt og fin.
– Smør en paiform med smør og ha i litt hvetemel.
– Kjevle deigen så tynn som mulig.
– Ha deigen over i paiformen.
Ikke vær redd om den sprekker litt. Det er bare å lappe litt, det vil ikke
synes likevel 😉 Sett pai bunnen i kjøleskapet i 30 minutter.
– Stek pai bunnen på 200 grader i 12 minutter. Skru ned ovnen til 180 grader.
Fyll:
2 dl fløte
6 egg
2,5 dl sukker
3 sitroner
– Bruk et rivjern til å rivet av skallet på sitronene.
Pass på at du bare får med det gule.
– Press ut saften av de tre sitronene. Husk å sil saften slik at du ikke får
med steiner.
– Bland egg, sukker og fløte i en kjøkkenmaskin.
– Tilsett sitronsaften.
– Og sitronskallet.
– Miks det godt sammen.
– Hell fyllet over pai bunnen og ha den tilbake i ovnen på 180 grader i
ca. 30 minutter. Avkjøl paien.
Marengs:
6 eggehviter
0,5 dl sukker
3 dl melis
– Ha eggehviter i en kjøkkenmaskin og visp til det blir en tykk marengs.
– Ha opp i sukker og visp litt til.
– Ha til slutt opp i siktet melis. Visp til du får en blank, glatt marengs.
– Ha marengsen i en sprøytepose.
¨
– Sprøyt små topper på sitronpaien. Du kan selvfølgelig bare bre over
marengsen med en slikkepott.
– Brenn så marengsen med en liten gassbrenner.
Så er paien klar til servering 🙂
så knallgodt ut!