Iskake med nougat, oreo kjeks og varm bringebærsaus

Iskaken

Bunn

Du trenger :

200 gram chocolate chip cookies (safari eller liknende)
90 gram mykt smør

– Knus kjeksen til fine smuler. Gjerne i en food prosessor.

– Bland smøret godt sammen med den knuste kjeksen.

– Finn fram en 26 cm rund kakeform. Dekk bunnen med plastfolie.
  Pass på at du har nok slik at du får strammet den godt under kake ringen.

– Trykk ut kjeksblandingen til en jevn bunn i formen.

Fyll

2 liter vanilje iskrem ( La den stå på benken en stund slik at den er tålig myk)
10 Oreo kjeks (eller en annen kjeks du er glad i)
100 gram nougat (fryst!)
3 dl fløte

– Kutt opp den frosne nougaten i små biter (ertestørrelse)

– Kutt opp Oreo kjeksen i passelig store biter.

– Visp kremen i en kjøkkenmaskin slik at den danner myke topper
  (ikke stivpisket)

– Ha opp i litt og litt av vaniljeisen i kremen og visp godt mellom hver gang.

– Ha opp i Oreo kjeksen og nougaten og bland godt.

– Ha fyllet over i formen med kjeksbunnen, dekk den til med aluminiumsfolie
  og sett den i frysen.

Sausen

400 gram frosne bringebær
50 gram melis
litt sitronsaft

– Ha de frosne bringebærene, melisen og litt sitronsaft opp i en gryte.
  La det begynne og koke og sett det på svak varme slik at det småkoker
  i 3-4 minutter. Smak til om du ønsker sausen søtere eller surere og ha i
  mer av melis eller sitron i så fall.

– Ha sausen over i en food prosessor eller liknende. Og kjør sausen til den
  blir en pure.

– Sil sausen slik at du blir kvitt frøene.

– Varm sausen opp rett før servering.

– Når du skal servere iskaken. Ta et håndkle og dynk i glovarmt vann.
  Legg dette rundt formen. Da slipper iskaken lettere fra formen.
  Ta en kniv forsiktig langt kanten.

– Ta fram folie fra undersiden av formen og dra dette av mens du løfter
  kaken over på et kakefat.

Da har du en nydelig og enkel iskake klar til servering 🙂
Serveres med varm bringebærsaus 🙂

2 kommentarer

    1. Hello!
      Nå har jeg sett litt rundt på bloggen din, og du har en utrolig blogg! Jeg er helt klart ny leser, og gleder meg til å lese flere innlegg 🙂
      Derfor hadde jeg blidt kjemepeglad for kommentar tilbake!!
      Ps vis du har snapchat legg meg gjerne til, jeg heter milleblogg 🙂
      Ha en fin dag videre<3

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg