Denne kaken gir ikke den store kulinariske opplevelsen, men den er veldig morsom.
Perfekt til for eksempel et barneselskap.
Vaniljekaken
Du trenger:
135 gram melk
1,5 ts vaniljeekstrakt
750 gram mykt smør
750 gram sukker
9 egg
750 gram siktet hvetemel
10 ss kokos
6 icing colors (jeg bruker rød, oransje, gul, grønn, blå og lilla)
– Finn fram 6 skåler. Mål opp melken og ha vaniljeekstrakten opp i.
Fordel melken i de 6 skålene.
– Ha farge opp i melken og rør den godt ut.
– Sett skålene til side.
– Ha mykt smør og sukker i en kjøkkenmaskin og kjør den på høy hastighet
i ca 8 minutter til det blir en tykk og hvit blanding.
– Ha eggene i en bolle og visp de sammen.
– Sett i gang kjøkkenmaskinen og hell eggene opp i gradvis. Visp
godt mellom hver gang.
– Ha opp i siktet mel og visp deigen sammen på lav hastighet.
– Ha opp i kokosen og visp til den er fordelt i deigen.
– Fordel deigen i 6 boller. Et tips er og veie deigen og så dele det på 6.
Slik at det blir tålig nøyaktig. Ha melken opp i deigen og bruk en slikkepott
til å røre den inn i deigen.
– Dekk en 20 cm rund form med bakepapir. Smør kantene med smør og ha
litt mel rundt.
– Ha deigen opp i formen og jevn den tålig ut.
Har du flere former så kan du steke flere av gangen. Jeg har bare en form
så det tar litt tid 😉 Stek kakene på 170 grader i ca 20 minutter. Bruk en
kake nål til å sjekke at kaken er stekt. Avkjøl.
Ostekrem
Du trenger:
750 gram naturell ost
350 gram melis
1 ts vaniljeekstrakt
sitronsaft
– Ha osten, melisen og vaniljeekstrakten i en kjøkkenmaskin.
Visp den godt sammen. Smak til med sitronsaft.
– Kutt av toppen av kakene. Pass på at den blir jevn.
– Finn noe rundt som er hakket mindre en kaken. Skjær rundt slik at du
får bort den stekte kanten.
– Legg den første kakebunnen på et fat. Smør først ut litt krem på kaken.
Før du smører på et tykt lag med krem. Legg på neste bunn og fortsett
slik til alle er stablet.
– Når kaken er ferdig stablet smører du resten av kremen over og rundt
kaken.
Så har du en stilig regnbuekake.
Jeg har pynta med farget kokos.
God helg 🙂
Så artig kake! Hørte du bakte igjen så da må jo formen være litt bedre 🙂 Klem fra Terese