Hjemmelagde pølsebrød

Ok. Det er lettvint å kjøpe ferdige pølsebrød i butikken. Men så godt det er med hjemmelagde 😉
Lag litt mange mens du er i gang og sleng på frysen 🙂

Du trenger:

900 gram hvetemel
5 dl vann
50 gram smør
100 gram sukker
4 egg
2 ts salt
1 pk gjær

– Mål opp 5 dl lunket vann. Ha opp i sukkeret. Bruker du fersk gjær tar
  du den også opp i vannet. Rør til sukkeret og gjæren er oppløst i vannet.

– Ha eggeplommene i ett glass. Og eggehvitene i et annet.
  Pass på at du setter til siden en eggehvite i et eget glass til senere.

– Visp eggeplommene lett med en gaffel. 

– Ha 8 SS vann i eggehvitene og visp godt.

– Smelt smøret.

– Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin bolle. Bruker du tørrgjær har du det også
  opp i nå.

– Hell så opp i det lunka vannet, eggeplommene, eggehvitene og smøret.

– Visp dette godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  La så deigen heve i ca. 60 minutter.

– Ha deigen på en melet overflate og kna den godt.

– Vei deigen på en kjøkkenvekt. Del deigens vekt på 16.

– Del deigen opp i 16 deler som veier ca. like mye.  

– Kjevle ut hver del i rektangler. (ca. 7,5cm x 12,5cm)

– Brett inn den ene kanten av deigen.

– Så den andre kanten.

– Brett inn sidene.

– Legg de ganske nærme hverandre på stekebrettet. Så støtter de hverandre.
  La de heve i ca. 60 minutter under et kjøkkenhåndkle.

– Finn frem eggehviten du har spart på. Bland den med 4 SS vann og smør
  på brødene. 

– Stekes på 190 grader i ca. 15 minutter.

God helg 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg