Ok. Det er lettvint å kjøpe ferdige pølsebrød i butikken. Men så godt det er med hjemmelagde
Lag litt mange mens du er i gang og sleng på frysen
Du trenger:
900 gram hvetemel
5 dl vann
50 gram smør
100 gram sukker
4 egg
2 ts salt
1 pk gjær
– Mål opp 5 dl lunket vann. Ha opp i sukkeret. Bruker du fersk gjær tar
du den også opp i vannet. Rør til sukkeret og gjæren er oppløst i vannet.
– Ha eggeplommene i ett glass. Og eggehvitene i et annet.
Pass på at du setter til siden en eggehvite i et eget glass til senere.
– Visp eggeplommene lett med en gaffel.
– Ha 8 SS vann i eggehvitene og visp godt.
– Smelt smøret.
– Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin bolle. Bruker du tørrgjær har du det også
opp i nå.
– Hell så opp i det lunka vannet, eggeplommene, eggehvitene og smøret.
– Visp dette godt sammen i en kjøkkenmaskin.
La så deigen heve i ca. 60 minutter.
– Ha deigen på en melet overflate og kna den godt.
– Vei deigen på en kjøkkenvekt. Del deigens vekt på 16.
– Del deigen opp i 16 deler som veier ca. like mye.
– Kjevle ut hver del i rektangler. (ca. 7,5cm x 12,5cm)
– Brett inn den ene kanten av deigen.
– Så den andre kanten.
– Brett inn sidene.
– Legg de ganske nærme hverandre på stekebrettet. Så støtter de hverandre.
La de heve i ca. 60 minutter under et kjøkkenhåndkle.
– Finn frem eggehviten du har spart på. Bland den med 4 SS vann og smør
på brødene.
– Stekes på 190 grader i ca. 15 minutter.
God helg