Sommerlig ostekake med jordbær og sitron

En frisk og deilig sommer kake 🙂

Formen :

– Før du begynner med kaken. Klargjør en 26 cm form.
Klipp strimler av bakepapir slik at de er på høyde med kake ringen.

– Smør kake ringen med smeltet smør og fest på bakepapirstrimlene.
Skal du ha kaken over på et kakefat etterpå er det lurt og også dekke bunnen med bakepapir.

Bunn :
Du trenger:

300 gram digestive kjeks
150 gram mykt smør

– Ha kjeksen i en brødpose. Finknus kjeksen med en kjevle.

– Ha kjeksen i en bolle sammen med det myke smøret.
Bruk fingrene og bland det godt sammen til en deig.

– Ha deigen over i kakeformen. Dytt den godt utover til det blir en jevn bunn.

Fyll:
Du trenger:

2 Pk sitron gele – 6 dl vann
1 Pk naturelle ost (125 gram)
1 SS vaniljesukker
100 gram melis
1/2 boks rømme
3 dl Kremfløte
Jordbær (ca. 1 til 1,5 kurv)

– Lag gele som på pakken, men med 6 dl vann. Ta ut 2,5 dl gele til toppen.
Avkjøles til finger temperatur.

– Bland sammen ost, melis og vaniljesukker med en gaffel.

– Pisk fløten til krem.

– Bland osteblandingen i kremen.

– Kutt opp jordbær i skiver til pynt på kanten av formen.

– Kutt også opp jordbær som skal i kaken.

– Legg jordbær langs kanten av kakeformen.

– Hell geleen opp i kremen og bland godt.

– Hell ca. halvparten av kremen i kakeformen.

– Ha i jordbær i midten av kaken. Sett den i frysen i ca. 20 minutter.

– Hell så over resten av kremen slik at den dekker jordbærene.
Sett den i frysen i ca. 20 minutter.

– Kutt et hakk på toppen av en del jordbær slik at det ser ut som hjerter.

– Pynt med dem 🙂

– Hell geleen du har spart forsiktig over toppen.
Pass på så jordbærene ikke begynner å flyte. Du trenger bare et tynt lag gele.
Det er ikke sikkert du trenger all geleen du har satt til side.
Sett kaken i kjøleskapet til geleen er stivnet.

– Ta forsiktig av kake ringen og fjern bakepapiret langs kanten av kaken.

Kaken er klar til servering 🙂

 

God sommer 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg