Eple og kanel fyll

Dette fyllet smaker deilig av eple og kanel og kan brukes til mange ulike bakverk.
For eksempel pai, skillingsboller, kringle og wienerbrød.

Du trenger:

8 – 10 epler
4 ss smør
6 ss sukker
3 ts kanel
saften av en halv sitron

– Skrell og kutt opp eplene i små biter.

– Jeg kan virkelig anbefale en slik epledeler. Den skreller eplet og lager
fine tynne skiver som gjør det lett å kutte opp.

– Ha 2 ss smør og 3 ss sukker i en gryte på sterk varme.

– Når smøret er smeltet og det bobler ha opp i halvparten av eplene og ha i
1,5 ts med kanel. Rør godt. Skru ned varmen noe og la det småkoke i ca.
15 minutter til eplene er myke og gyldne. Fin fram en ny stor gryte å gjenta
prosessen en gang til med de gjenværende eplene.

– Press ut saften av en halv sitron.

– Når begge grytene med epler er myke og gyldne ha alle eplene opp i den
store gryten. Hell over sitronsaften og rør godt.

– Avkjøl fyllet før du bruker det i bakverk.

 

God helg 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg