Dette fyllet smaker deilig av eple og kanel og kan brukes til mange ulike bakverk.
For eksempel pai, skillingsboller, kringle og wienerbrød.
Du trenger:
8 – 10 epler
4 ss smør
6 ss sukker
3 ts kanel
saften av en halv sitron
– Skrell og kutt opp eplene i små biter.
– Jeg kan virkelig anbefale en slik epledeler. Den skreller eplet og lager
fine tynne skiver som gjør det lett å kutte opp.
– Ha 2 ss smør og 3 ss sukker i en gryte på sterk varme.
– Når smøret er smeltet og det bobler ha opp i halvparten av eplene og ha i
1,5 ts med kanel. Rør godt. Skru ned varmen noe og la det småkoke i ca.
15 minutter til eplene er myke og gyldne. Fin fram en ny stor gryte å gjenta
prosessen en gang til med de gjenværende eplene.
– Press ut saften av en halv sitron.
– Når begge grytene med epler er myke og gyldne ha alle eplene opp i den
store gryten. Hell over sitronsaften og rør godt.
– Avkjøl fyllet før du bruker det i bakverk.
God helg 🙂