Nå er det endelig desember. Med en liten baby i hus er det ikke lett å få tid til kakebaking.
Men brune pinner er kjappe og enkle å lage. Og de smaker deilig av jul 😉
Du trenger:
Deigen:
200 gram mykt smør
200 gram sukker
300 gram hvetemel
1 ts kanel
1 ts natron
1 ts vaniljesukker
1 ss lys sirup
1 eggeplomme
– Rør smør og sukker hvitt.
– Ha opp i resten av ingrediensene og elt dette godt sammen.
– Kna sammen til en fin deig og skjær den i 6 like emner.
– Rull ut hvert emne til en pølse og legg de på en bakepapirkledd stekeplate.
– Trykk pølsen litt flat med fingrene.
Topping:
1 pisket egg
hakkede mandler
perlesukker
– Smør remsene med deig med egg.
– Dryss så over perlesukker og hakkede mandler
– Stekes i ovnen på 175 grader i ca. 15 minutter til de er gylden brune.
– Ta de ut av ovnen og skjær dem på skrå slik at det blir smale pinner.
– Avkjøl