Dette er en god, gammel oppskrift . Sjokoladebitskiver er kanskje bedre kjent som Sara Bernhardt.
Du trenger:
200 gram mandel mel
200 gram melis
2 eggehviter
Smørkrem:
150 gram smør
150 gram melis
1 eggeplomme
3-4 ss kaffe
3 ts vaniljesukker
Garnering:
200 gram kokesjokolade
3 ss delfiafett
– Sett ovnen på 200 grader.
– Visp eggehvitene lett sammen.
– Tilsett melis og mandel mel og bland godt sammen til en deig.
– Ta deig på en t-skje. Rull en runding og trykk den flat.
Stek i ovnen i ca. 10 minutter.
– Bruk en steke spade og legg kakene over på en rist til avkjøling.
– Bland alle ingrediensene til smørkremen og visp godt sammen.
– Legg på en topp med smørkrem på hver kake. Bruk sprøytepose eller en t-skje.
Sett kakene til avkjøling et par timer i kjøleskapet.
– Smelt sjokolade og delfiafett i vannbad.
– Dypp kakene raskt i sjokoladen. Og sett de i kjøleskapet!
Sjokoladebitene er perfekte til frysing 🙂