Fyrstekake i brødform

En god, tradisjonsrik formkake.

Deigen

Du trenger:

115 gram smør
130 gram sukker
2 eggeplommer
2 ss melk
240 gram hvetemel
1 ts bakepulver

– Rør smør og sukker godt sammen.

– Ha opp i melk og eggeplommer og rør sammen.

– Sikt i hvetemel og bakepulver.Kna det godt sammen til en deig.

– Pakk deigen i plast og la den ligge i kjøleskap i ca. 30 minutter.

Mandelmassen

Du trenger:

150 gram mandler
150 gram melis
90 gram eggehvite

– Mal mandlene.

– Visp eggehviten i ca. 5 minutter.

– Sikt i melis og visp i noen minutter til. Til du får en stiv marengs.

– Vend inn de malte mandlene forsiktig med en slikkepott.

– Smør en brødform med smør og dekk med hvetemel. Hell av de overflødige melet.

– Ta 2/3 deler av deigen og trykk ut i bunnen av formen og litt opp på kantene.

– Ha mandelfyllet opp i.

– Kjevle ut den gjennværende deigen. Del den i strimler.

– Legg som et rutemønster på kaken og legg en stripe langs kantene.
(Du kan selvsagt være nøye og gjøre det finere enn det jeg har gjort her 😉 )

– Smør pisket egg på toppen av deigen.

– Stekes på 180 grader i 35-40 minutter. Følg med på steketiden.
Avkjøl.

Så er det bare å kose seg med et eller flere stykker med deilig fyrstekake.
Selvsagt sammen med en kopp kaffe;)

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg