Hjemmelaget kokosboller er farlig godt.
Ikke er det vanskelig å lage, men det krever god tid 🙂
Pizzelle kjeks
Du trenger:
3 egg
415 gram hvetemel
120 gram smeltet smør
2 ts bakepulver
180 gram sukker
1 ts vanilje essens
– Visp sammen egg og sukker til det skummer.
– Ha i smeltet og avkjølt smør og vanilje essens. Visp.
– Sikt hvetemel og bakepulver opp i eggeblandingen.
Rør sammen til en deig.
– Varm vaffeljernet. Legg ca 1 ss deig i jernet.
Stek til kjeksen er gyldne.
– Når kjeksen kommer fra jernet. Trykk ut små rundinger i passe størrelser.
Jeg brukte et eggeglass som utstikker.
Tenk på hvor stor bunn du ønsker på kokosbollen.
Kokosboller
Du trenger:
5 eggehviter
90 gram melis
5 gelantinplater
2 ts vaniljesukker
1 ts limesaft
400 gram mørk kokesjokolade
100 gram delfiafett
kokos
– Legg gelantinplatene i litt kaldt vann. La de ligge i ca. 5 minutter.
– Visp eggehvitene til de er stive.
– Sikt i melisen, vaniljesukkeret og ha i limesaften. Visp til en tykk marengs.
– Trykk ut vannet av gelantinplatene og smelt de i 1 ss vann på svak varme.
Avkjøles litt. Pass på gelantinen stivner raskt. Har det stivnet smelter du det bare på nytt.
– Hell gelantinen i en tynn, jevn stråle i marengsen mens kjøkkenmaskinen visper.
– Kokosbollemassen er klar.
– Ha massen i en sprøytepose eller bruk spiseskjeer.
– Sprøyt på topper/legg på topper på pizzelle kjeksen.
Sett de i kjøleskapet i en god time. Til de er stive.
– Smelt sjokoladen og delfiafettet. Jeg har en grei sjokoladesmelter. Den kan anbefales 🙂
Har du ikke det smelter du det over vannbad.
– Dypp kokosbollen i sjokoladen og la den renne godt av seg.
Sett kokosbollene på en rist. Avkjøles i kjøleskapet i en 10 minutters tid.
Ta de ut å dypp de en gang til i sjokoladen.
– Etter andre sjokoladedypp heller du over kokos.
Sett de i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.
Server kokosbollene kalde. Da er de aller best 🙂