Mammas rundstykker

Denne oppskriften har jeg arvet fra mamma.
Enkle, gode rundstykker.

Du trenger:

1 kg hvetemel
100 gram margarin
4 dl melk
3 dl vann
50 gram gjær
1 ts salt
2 ts sukker

– Ha melet i en kjøkkenmaskinbolle. Kna inn margarinen i melet.
– Ha så opp i gjær, salt, sukker og lunken vann og melk.
– Sett på kjøkkenmaskinen på medium hastighet og la deigen eltes i hvert fall 5 minutter.
– Hev deigen i 1,5 time under et klede eller i damp ovn på 40 grader.
– Trill ut passelig store rundstykker. Ha dem på bakepapirkledd stekeplate. Hev i ca. 30 minutter.
– Pensle med egg.
– Stek i ovnen på 250 grader i 12 til 15 minutter. Avkjøl på rist.
 

Ønsker dere ei nydelig uke 🙂
 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg