Gjærbakst! Noe så fantastisk!
I går måtte jeg bare lage noen deilige kanelboller til kveldsmaten 🙂
Du trenger:
Deigen:
490 gram hvetemel
75 gram sukker
1 pk gjær
1 ts salt
225 ml melk
55 gram smør
1 egg
Fyll:
Romtemperert smør
sukker
kanel
– Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskinbolle. Bruker du tørrgjær har
du den også opp i nå.
– Smelt smøret i melken. La melken avkjøle til fingertempratur.
Bruker du fersk gjær så rører du den ut i melken.
– Ha melken opp i det tørre og la kjøkkenmaskinen gå et par minutter.
– Ha opp i egget og la maskinen gå i ca. 5 minutter.
– Sett deigen til heving hvert fall en time.
– Kjevle ut deigen. Smør på smør og strø over sukker og kanel.
Her styrer du mengden helt selv etter smak og behag.
– Rull deigen sammen.
– Skjær opp i passelige boller. Det blir ca. 16 boller ut av denne deigen.
– Hev bollene i ca. 30 minutter. Pensle med egg og stek på 180 grader
i ca. 30 minutter.
Glaze:
115 gram melis
1 ss smør
1/2 ts vaniljesukker
3-4 ss melk
– Ha melis og vaniljesukker i en liten bolle.
Smelt smøret og ha i melisen. Ta i 2-3 ss melk.
Rør godt. Ha i litt mer melk om nødvendig.
Glazen skal være litt tykk, men flytene nok til å kunne
“drysses” (i mangel på et bedre ord) over bollene.
Dryss litt glaze over en lunken bolle og nyt sammen med din
varme favorittdrikk 🙂
Ha ei nydelig uke!
Så deilig! elsker kanelboller ^^