Kanelboller med glaze

Gjærbakst! Noe så fantastisk!
I går måtte jeg bare lage noen deilige kanelboller til kveldsmaten 🙂

Du trenger:

Deigen:

490 gram hvetemel
75 gram sukker
1 pk gjær
1 ts salt
225 ml melk
55 gram smør
1 egg

Fyll:

Romtemperert smør
sukker
kanel

– Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskinbolle. Bruker du tørrgjær har
du den også opp i nå.

– Smelt smøret i melken. La melken avkjøle til fingertempratur.
Bruker du fersk gjær så rører du den ut i melken.

– Ha melken opp i det tørre og la kjøkkenmaskinen gå et par minutter.

– Ha opp i egget og la maskinen gå i ca. 5 minutter.

– Sett deigen til heving hvert fall en time.

– Kjevle ut deigen. Smør på smør og strø over sukker og kanel.
Her styrer du mengden helt selv etter smak og behag.

– Rull deigen sammen.

– Skjær opp i passelige boller. Det blir ca. 16 boller ut av denne deigen.

– Hev bollene i ca. 30 minutter. Pensle med egg og stek på 180 grader
i ca. 30 minutter.

Glaze:

115 gram melis
1 ss smør
1/2 ts vaniljesukker
3-4 ss melk

– Ha melis og vaniljesukker i en liten bolle.
Smelt smøret og ha i melisen. Ta i 2-3 ss melk.
Rør godt. Ha i litt mer melk om nødvendig.
Glazen skal være litt tykk, men flytene nok til å kunne
“drysses” (i mangel på et bedre ord) over bollene.

Dryss litt glaze over en lunken bolle og nyt sammen med din
varme favorittdrikk 🙂

Ha ei nydelig uke!

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg