Cake doughnuts med sjokolade og strø i alle regnbuens farger.
Noe og bli glad av 🙂 Mine unger elsker dem.
Du trenger ett doughnut steke brett for å lage disse.
Jeg kjøpte mitt brett billig på ebay.
Cake doughnuts
Du trenger:
9,4 dl mel
3,6 dl sukker
4 ts bakepulver
1/2 ts muskat
1 ts salt
3,6 dl buttermilk erstatning ( 3,6 dl melk og 3 ss sitronsaft)
2 egg
2 ss smelta smør eller flytende melange
– Mål opp melken og ha i sitronsaften.
La den stå i 5 minutter til den ser ut som sur melk.
Dette blir buttermilk erstatning.
– Sikt sammen mel, bakepulver, muskat og salt i en kjøkkenmaskin bolle.
Ha opp i sukkeret.
– Pisk eggene lett og ha de opp i melblandingen sammen med buttermilk
erstatningen og smøret.
– Rør dette på lav hastighet i kjøkkenmaskinen slik at det blandes lett.
– Fyll doughnut ringen til den er 2/3 full. Her kan det være greit å bruke en engangs sprøytepose.
Ha deigen opp i posen og kutt av i bunnen av posen. Så er det enkelt å fylle brettet.
– Stekes på 220 grader i 9 minutter.
La doughnutsene hvile i brettet i 5 minutter før du tar dem ut av formen.
Sjokoladeglasur
Du trenger:
180 gram mørk kokesjokolade
60 gram smør
4 ts lys sirup
4 ts vann
Kakestrø
– Knekk opp kokesjokolade og ha i en bolle som tåler micro.
– Ha i smør, sirup og vann i den samme bollen.
– Sett bollen i microen i ca. 20 sekunder.
– Ta bollen ut og rør.
– Sett bollen inn i microen og la den stå i ca. 20 sekunder til. Rør.
Fortsett slik til alt er smeltet og godt blandet.
– Dypp avkjølte doughnuts i sjokoladen og dryss over kakestrø.
Ønsker dere en strålende uke fortsatt.
Er du i Vennesla anbefaler jeg en tur på Hjerterom kaffe og te.
Der finner du bygdas beste kaffi 😉
Gott med donuts 🙂