I går fikk jeg testet ut hvordan det er å bake med matcha.
Matcha er japansk grønn te som er malt til pulver. Vil du lese mer om matcha kan du gjøre det her.
Til matcha kjeks trenger du :
200 gram mykt usaltet smør
100 gram brunt sukker
1ts vanilje essens
2 egg
320 gram hvetemel
1ts bakepulver
4ts Matcha pulver
60 gram hvit sjokolade
60 gram lys kokesjokolade
– Pisk smøret til det får en kremete konsistens.
– Rør inn brunt sukker.
– pisk eggene lett.
– Ha eggene opp i smørblandingen og rør de godt inn.
– Rør inn vanilje essensen.
– Sikt i melet.
– og sikt i bakepulver og matcha pulver.
– Rør det godt inn med en slikkepott.
– Rull deigen til 2 like store pølser.
Pakk de inn i plastikk og legg de i kjøleskapet i ca. 30 minutter.
– Hakk opp sjokoladen i små biter. Del deigene i ca. 20 biter hver.
– Ta en bit og trykk den flat i hånden. Legg på noen sjokoladebiter.
– Rull biten til en ball og trykk den så flat i midten.
– Stek kjeksene i ovnen på 170 grader i 10 minutter.
– Avkjøles på rist og nytes gjerne sammen med en deilig kopp kaffe 😉
Nam nam 😀