Forrige helg smakte jeg noen kjøpte kjeks som var veldig gode.
Men jeg liker jo å lage ting selv så måtte prøve å få til en cookie som smakte noe av det samme.
Kjeksen jeg smakte hadde havregryn og rosiner i seg. Men jeg synes jeg smakte litt kokos også.
Sjokoladen var ikke med. Men sjokolade er aldri feil 😉
Du trenger:
230 gram mykt smør
160 gram hvetemel
1/2 ts bakepulver
200 gram sukker
220 gram brunt sukker
2 egg
150 gram kokos
240 gram havregryn
150 gram rosiner
200 gram mørk kokesjokolade
– Sett på stekeovnen på 175 grader
– Bruk kjøkkenmaskinens beaterblade og visp sammen smør, sukker og brunt sukker.
Ha så i ett og ett egg. Visp godt mellom hvert egg. Visp til det blir luftig.
– Bland sammen hvetemel og bakepulver.
Ha litt og litt av melet i smørblandingen og visp godt i mellom.
– Bland sammen havregryn og kokos.
Ha det litt og litt i smørblandingen og visp godt i mellom.
– Hakk opp sjokoladen.
– Ha sjokolade og rosiner i deigen og bland det godt inn.
– Bruk en is skje til å lage cookies.
Plasser de på en bakepapirkledd stekeplate med passelig mellomrom.
– Trykk cookiene litt flate med fingrene.
– Stek cookiene i 14-16 minutter. La de stå noen minutter å kjølne på
stekeplaten når de kommer ut av ovnen før du løfter de over på en rist for å avkjøle helt.
Hvis du vil ha et litt søtt mellommåltid er disse cookiene perfekt.
De metter godt 🙂
God helg:)