Jule-Ostekake (Gingerbread cheesecake)

Gingerbread cheesecake eller jule-ostekake som jeg kaller den er full av gode julesmaker.
Den er utrolig mektig. Men et lite stykke sammen med litt pisket krem og en deilig kopp kaffe er ikke å forakte.

Du trenger:

Bunn:

300 gram pepperkaker
1/2 ts ingefær
1/2 ts kanel
1/2 ts muskat
90 gram smør

Fyll:

300 gram naturelle ost
280 brunt sukker
2,5 ts vanilje essens
4 egg
100 gram mørk sirup
0,5 ts salt
2,5 ts ingefær
2,5 ts kanel
1,5 ts muskat
0,5 ts nellik

– Sett ovnen på 180 grader.

– Finn frem en 22cm springform. Dekk bunnen med bakepapir.
Spray kantene med formfett eller smør dem med smør. Klipp remser av bakepapir og fest rundt kantene slik som på bilde under.
Dekk utsiden av formen med aluminiumsfolie.

– I en Food processor eller liknende knus sammen pepperkaker med
  ingefær, kanel og muskat. Ha opp i smeltet smør og bland.

– Ha pepperkakeblandingen opp i springformen. Trykk godt ut i bunnen og press opp langs kanten.
  Fyllet skal opp i en “skål” av pepperkake.

– Ha naturell osten opp i en kjøkkenmaskinbolle og visp til den er luftig.

– Bland inn brunt sukker. Miks til det er godt blandet med osten. Ha så i vanilje essens og et egg av gangen. Bland godt mellom hvert egg.

– Ha i mørk sirup, salt, ingefær, kanel, muskat og nellik. Kjør kjøkkenmaskinen på medium fart til det er godt blandet.

– Hell osteblandingen i springformen. Sett springformen i en langpanne og fyll vann i langpannen. 2-3cm vann.

– Bak i ovnen i 60 minutter. Slå så av ovnen og la kaken stå i ovnen og kjølne forsiktig.

– Sett kaken kaldt i 6 til 8 timer før servering.

– Serveres med lett vispet krem.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg