Middagspai med skinke og Brokkoli

Denne paien er en hit på middagsbordet hos oss.
Restene varmes kjapt opp til lunsj dagen etter.

Paideig

Du trenger:

200 gram hvetemel
125 gram mykt smør
2 ss vann

– Kna hvetemel, smør og vann godt sammen til en deig.
– Pakk deigen i plast og legg den i kjøleskapet i 20 minutter.
– Sett ovnen på 200 grader.
– Trykk deigen ut i en paiform. Og prikk hål med gaffel rundt forbi på pai bunnen.

– Forstek pai bunnen i ovnen i ca. 7 minutter.

Fyllet

Du trenger:

1 brokkoli
1 boks med bog skinke
1 løk
1 hvitløk
2 egg
3 dl melk
1 pk Mozzarella

– Del brokkolien i små buketter.
– Kutt opp løken i skiver og finhakk hvitløken.
– Kutt bogskinken i strimler.
– Pisk lett sammen melk og egg. Ha i litt salt og pepper.

– Ha olje i en stekepanne og stek skinken i 2-3 minutter før du har i løk og hvitløken.
  Stek videre i et par minutter.

– Ha skinkeblandingen opp i den forstekte pai bunnen.
– Spre brokkolibukettene rundt på paien.
– Hell over eggeblandingen.
– Ha mozzarellaen på toppen av paien.

– Stek så paien i ovnen i ca. 30 minutter.
  Eggeblandingen skal være stivnet.

Så er det bare å servere. God middag 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg