Sitronkake i langpanne med ostekrem og kandisert sitronskall

Her har du oppskriften på en frisk sitronkake i langpanne som kan
passe bra i disse sommeravsluttningstider hvor man ofte blir bedt om å ha med kake:)

Du trenger:

Kandisert sitronskall  (Det er lurt å begynne med dette. Gjerne gjør dette dagen før du skal lage kaken)

130 gram vann
80 gram sukker
2 sitroner

– Lag lange strimler av sitronskallet med f.eks en potetskreller.
  Blir skallene litt brede kan du kutte de i smalere strimler med en kniv.

– Kok opp vannet.
– Ha sitronskallet opp i det kokende vannet og hell sukkeret over.
  La det koke i ca. 10 minutter.
– Hell av vannet og legg sitronskallet på en bakepapirkledd stekeplate.

– Sett det i ovnen på 50 grader varmluft og la det stå 2-3 timer.
– Avkjøl.

Sitronkake

400 gram sukker
350 gram mykt smør
300 gram melk
4 egg
450 gram hvetemel
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
3 sitroner

– Ha mykt smør i en kjøkkenmaskinbolle. Rør dette hvitt.
– Riv skallet av sitronene. Pass på å ikke få med det hvite skallet. 
– Press saften ut av sitronene.
– Ha ett og ett egg opp i smørblandingen og rør godt mellom hvert egg.
– Ha det tørre opp i vekselvis med melken. Rør godt.
– Ha i sitronsaften og sitronskallet og rør det godt inn i deigen.
– Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne.
– Stekes i 40 minutter på 175 grader.
– Avkjøl

Ostekrem

300 gram naturelle ost
120 gram mykt smør
360 gram melis
2 ts vaniljesukker
1 sitron

– Visp romtemperert ost og smør godt sammen i kjøkkenmaskin.
– Ha i siktet melis og vaniljesukker og rør godt sammen.
– Press saften av 1 sitron og ha den i ostekremen. Rør godt sammen.

– Bre ostekremen jevnt utover den avkjølte sitronkaken og pynt med kandisert sitronskall.

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg