Baguetter

Gode baguetter til for eksempel gryterett, suppe o.l.

Du trenger:

470 gram lunket vann
540 gram hvetemel
2 ss sukker
2 ts salt
1 pk gjær
 

– Ha alt opp i en kjøkkenmaskinbolle og kjør deigen med elte krok i ca. 5 minutter.
– Hev på et lunt sted i 30 minutter.
– Ha deigen på en godt melet benk og kna ut luften av deigen.
– Del deigen i 4 like store emner.
– Lag lange tynne baguetter av emnene.
– Legg baguettene på bakepapirkledd stekebrett. 
– Lag dype kutt med kniv på skrå med 4 cm mellomrom langs hvert baguett.
– Hev i 40 minutter.

– Sett ovnen på 190 grader.
– Bland 1 eggeplomme og 1 ss vann. Pensle hver baguett med eggeblandingen.
– Stek baguettene i ca. 20 minutter.

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg