Sukkerbrød :
4 store egg
2 dl sukker
1 ts bakepulver
80 gram hvetemel
30 gram potetmel
Fyll:
3 dl kremfløte
50 gram mandler
1,5 dl sukker
1 boks hermetiske aprikoser
Pynt:
3 dl kremfløte
Marsipan etter ønske
– Pisk egg og sukker til tygg eggedosis. Sikt mel,potetmel og bakepulver og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
– Ha deigen i en rund kakeform (24cm i diameter). Ha bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist midt i ovnen på 170 grader i ca 45 minutter. Sjekk med kakenål at den er stekt i midten. Avkjøl.
– Løsne kaken fra formen. Ta kaken ut av formen og ta bort bakepapiret. Del kaken i 3 bunner og dynk med laken fra de hermetiske aprikosene.
– La krokanen ved å smelte sukkeret i en tykkbunnet kjele. Sukkeret skal bli til en flytende og lysebrun karamell. Ha i hakkede mandler (helst kjørt i en foodprocessor med skarpe kniver) og rør til de er dekket. Hell blandingen på et bakepapir smørt med olje. La det stå til krokanen er blitt kald og hard. Knus den i en food processor.
– Pisk kremfløten til krem. Ta halvparten i en ny skål. Fordel krokanen i de 2 skålene med krem. Knus aprikosen i food processoren. og ha de opp i den ene halvdelen med krem. Fyll krokan/aprikos kremen mellom 2 av bunnene og ta krokankremen mellom neste bunn.
– Pisk kremfløtene til pynten og dekk hele kaken med denne. Sett gjerne kaldt en 20 minutters tid før du dekker med marsipan og pynter etter ønske.