Dronnig Mauds dessert

Dette er en enkel dessert og lage og den smaker fantastisk! (men er utrolig mektig 😉

Denne oppskriften gir ca. 4 porsjoner :

3 egg
20 gr sukker
5 plater gelantin
3 dl kremfløte
Grovhakket sjokolade av ønsket slag

Legg gelantinen i 0,5 l kaldt vann og la den ligge der i 7 minutter. Press ut vannet av gelantinen og
legg den i en gryte sammen med 2 ss vann. Smelt den.

Pisk kremfløten til krem.

Pisk eggene og sukkeret til eggedosis.

Bland så eggedosisen sammen med kremen.

Hell litt og litt av gelantinen i krem/egge blandingen og rør forsiktig.

Hakk opp sjokoladen. Egentlig er det mørk kokesjokolade som brukes. Men jeg har valgt
daim sjokolade. Ta den sjokoladen du er mest glad i 😉

Legg så et lag med krem/eggeblandingen i et dessertglass.

Legg så et lag med hakket sjokolade. Og fortsett sånn lag for lag til du har fylt
dessertglasset passelig opp.

La så desserten stå noen timer i kjøleskap før den serveres. Helst samme dag.
Jeg hadde ikke det for hånden da jeg lagde disse, men noen friske bær gjør seg veldig
godt sammen med denne desserten 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg