Enkel Eplekake i langpanne

Du trenger:

6 egg
400 gram sukker
2,2 dl kremfløte eller h-melk
150 gram smør
450 gram hvetemel
3 ts bakepulver
Epler ( Jeg bruker 10 mellomstore epler – fyll med så mye eller så lite epler du ønsker 🙂 )
kanel

– Forvarm ovnen til 200 grader.

– Visp egg og sukker til eggedosis.
– Smelt smøret og ha så opp i fløten/melken.
– Hell en jevn tynn stråle av smør/fløte blandingen opp i eggedosisen mens du visper.
– Ha hvetemel og bakepulver opp i og visp godt sammen.

– Ha røren over i en bakepapirkledd langpanne.
– Strø over et jevnt lag med kanel.

– Skrell eplene og skjær de opp i passelige biter.
– Dekk langpannen med eplebitene.
  Dytt eplebitene godt ned i røren.

– Stek eplekaken midt i ovnen i 35 minutter.

– Server gjerne med krem eller vaniljeis.

Deilig på en høstkveld som denne som det pøsregner ute og det er
godt og varmt inne 🙂

 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg