Kokosboller på Pizzelle kjeks

Hjemmelaget kokosboller er farlig godt.
Ikke er det vanskelig å lage, men det krever god tid 🙂

Pizzelle kjeks

Du trenger:

3 egg
415 gram hvetemel
120 gram smeltet smør
2 ts bakepulver
180 gram sukker
1 ts vanilje essens

– Visp sammen egg og sukker til det skummer.

– Ha i smeltet og avkjølt smør og vanilje essens. Visp.

– Sikt hvetemel og bakepulver opp i eggeblandingen.
Rør sammen til en deig.

– Varm vaffeljernet. Legg ca 1 ss deig i jernet.
Stek til kjeksen er gyldne.

– Når kjeksen kommer fra jernet. Trykk ut små rundinger i passe størrelser.
Jeg brukte et eggeglass som utstikker.
Tenk på hvor stor bunn du ønsker på kokosbollen.

 

Kokosboller

Du trenger:

5 eggehviter
90 gram melis
5 gelantinplater
2 ts vaniljesukker
1 ts limesaft
400 gram mørk kokesjokolade
100 gram delfiafett
kokos

– Legg gelantinplatene i litt kaldt vann. La de ligge i ca. 5 minutter.

– Visp eggehvitene til de er stive.

– Sikt i melisen, vaniljesukkeret og ha i limesaften. Visp til en tykk marengs.

– Trykk ut vannet av gelantinplatene og smelt de i 1 ss vann på svak varme.
Avkjøles litt. Pass på gelantinen stivner raskt. Har det stivnet smelter du det bare på nytt.

– Hell gelantinen i en tynn, jevn stråle i marengsen mens kjøkkenmaskinen visper.

– Kokosbollemassen er klar.

– Ha massen i en sprøytepose eller bruk spiseskjeer.

– Sprøyt på topper/legg på topper på pizzelle kjeksen.
Sett de i kjøleskapet i en god time. Til de er stive.

– Smelt sjokoladen og delfiafettet. Jeg har en grei sjokoladesmelter. Den kan anbefales 🙂
Har du ikke det smelter du det over vannbad.

– Dypp kokosbollen i sjokoladen og la den renne godt av seg.
Sett kokosbollene på en rist. Avkjøles i kjøleskapet i en 10 minutters tid.
Ta de ut å dypp de en gang til i sjokoladen.

– Etter andre sjokoladedypp heller du over kokos.
Sett de i kjøleskapet til sjokoladen er stivnet.

Server kokosbollene kalde. Da er de aller best 🙂

 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg