hits

Brownie hjerter med sjokolade og kaffe mousse

I morgen er det Valentins dagen. En ypperlig anledning til å lage noe godt og søtt til sin kjære.
Noe med sjokolade og kaffe for eksempel... himmelsk...

Brownie

Du trenger:

150 gram smør
100 gram mørk kokesjokolade
270 gram sukker
1 ts vanilje essens
3 ss bakekakao
90 gram hvetemel
1 ts espresso
en klype salt
2 egg

- Sett ovnen på 180 grader varmluft.
- Smelt smør og kokesjokoladen på lav varme.
- Ha den smelta sjokoladeblandingen i en kjøkkenmaskinbolle sammen med sukker, kakao, espresso, salt og vanilje essens.
  Visp godt sammen.
- Bland i lett sammen piskede egg.
- Ha i siktet hvetemel og visp sammen.
- Ha røren i en bakepapirkledd langpanne (20X30)
- Stek kaken midt i ovnen i ca. 15 minutter.
- Avkjøl

Sjokolade og kaffe mousse

Du trenger:

3 dl fløte
85 gram sukker
1 ts vanilje essens
20 gram kakao
5 plater gelatin
135 gram sterk kaffe

- Før du begynner legg kjøkkenmaskinboller og vispen i frysen i ca. 15 minutter.
- Legg gelatinplatene i kaldt vann så de er dekket. La de ligge i 7 minutter.
  Press ut vannet av gelatinen og rør den ut i den varme kaffen. Avkjøl.
- Ha kakao og sukker i kjøkkenmaskinbollen. Hell opp i kald fløte og visp til kremen blir stiv.
- Hell gradvis i kaffe og gelatinblandingen og vanilje essensen.
- Visp på høy fart til alt er godt blandet og det former seg myke topper.
- La moussen stå 5 minutter.

Montering

- Trykk ut hjerter av brownien med utstikker. Jeg fikk kjøpt noen greie på Nille der det var mange ulike størrelser hjerter.
- Ha moussen i en sprøytepose med tip. (eller du kan bruke 2 skjeer)
- Ta et brownie hjertet og sprøyt mousse på innsiden av kanten på hjertet. Fyll så resten av hjertet.
- Legg et nytt brownie hjertet på toppen av moussen.
- Ha et lite dryss melis på toppen.
- Om du ønsker kan du smelte 3-4 biter av mørk kokesjokolade forsiktig i mikroen.
  Pass på at du bare har sjokoladen inne litt av gangen og rører litt inn i mellom til det er smeltet. 
  Ha den smelta sjokoladen i en sprøytepose. Klipp av litt på tuppen av posen.
  Lag noen fine streker med smelta sjokolade over brownie hjertene.
  Med sjokoladen du har til overs kan du jo pynte tallerken til din kjære med noen gode ord;)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

36, Vennesla

Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv