Denne oppskriften på sukkerbrød slår aldri feil etter min mening. Det blir flott og luftig hver gang.
Trikset ligger i å piske eggedosisen lenge. Jeg pleier å kjøre det så lenge at jeg er på den sikre siden! 🙂
Her har du oppskrift til 26 cm form:
6 egg
2 dl Sukker
3 dl Hvetemel
1 ts bakepulver
Her har du oppskrift til langpanne:
10 egg
3,3 dl sukker
5 dl Hvetemel
1,5 ts bakepulver
– Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Pisk gjerne i 5-10 minutter.
– Sikt i hvetemel og bakepulver.
– Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.
– Ha røren i formen. Her lager jeg sukkerbrød i langpanne.
– Stek sukkebrødet i ovnen på 160 grader i 45 minutter.
– Når det er ferdig slår du av ovnen og lar kaken stå til den er kald.
– Unngå å åpne ovnsdøren hvis du kan under hele stekeprosessen
og mens det kjølner. Da får du best resultat 🙂
Er det en feil i oppskrifta til langpanne? Den inneholder mindre sukker enn springform- oppskrifta.
Ja, her var det en feil! Har rettet opp i det nå. Takk for at du gjorde meg oppmerksom på det 🙂
Skal prøve meg på denne nå 😊
Hvor i ovnen setter du den? Nederst?
Hei,
Jeg setter den midt i ovnen.
Ser jeg er litt seint ute med å svare. Jeg er i utlandet og jobber. Så jeg har ikke fått sjekket bloggen i det siste.
hei, nå har jeg prøvd sukkerbrødet med 10 egg til langpanne og det ble helt perfekt! Fulgte rådet om å la det kjølne i ovnen med lukket dør, helt supert! Mine sukkerbørd bruker å dette ned på midten, dette gjorde ikke det så nå skal jeg bruke denne oppskriften heretter 🙂
Så gøy å høre 🙂
Hei! Steker du den runde like lenge som langpanna??
ja, like lenge 🙂
Hei et tips som gjør denne kaka enda bedre er å ta sukker og egg i en bolle røre det over vannbad til sukkerkrystallene forsvinne ca 5 min. Rør så dette 10 min i miksmaster. Dere etter sikt det tørre i. Ha gjerne litt vaniljestang i røra da gir bunnen enda mere smaker 😉
Takk for tipset Linn Camilla 🙂