Perfekt og luftig sukkerbrød.

Denne oppskriften på sukkerbrød slår aldri feil etter min mening. Det blir flott og luftig hver gang.
Trikset ligger i å piske eggedosisen lenge. Jeg pleier å kjøre det så lenge at jeg er på den sikre siden! 🙂

Her har du oppskrift til 26 cm form:

6 egg
2 dl Sukker
3 dl Hvetemel
1 ts bakepulver

 Her har du oppskrift til langpanne:

10 egg
3,3 dl sukker
5 dl Hvetemel
1,5 ts bakepulver

– Pisk egg og sukker til en tykk eggedosis. Pisk gjerne i 5-10 minutter.

– Sikt i hvetemel og bakepulver.

– Vend det tørre forsiktig inn i eggedosisen.

– Ha røren i formen. Her lager jeg sukkerbrød i langpanne.

– Stek sukkebrødet i ovnen på 160 grader i 45 minutter.
– Når det er ferdig slår du av ovnen og lar kaken stå til den er kald.
– Unngå å åpne ovnsdøren hvis du kan under hele stekeprosessen
  og mens det kjølner. Da får du best resultat 🙂


 

10 kommentarer

    1. Hei,
      Jeg setter den midt i ovnen.
      Ser jeg er litt seint ute med å svare. Jeg er i utlandet og jobber. Så jeg har ikke fått sjekket bloggen i det siste.

    2. hei, nå har jeg prøvd sukkerbrødet med 10 egg til langpanne og det ble helt perfekt! Fulgte rådet om å la det kjølne i ovnen med lukket dør, helt supert! Mine sukkerbørd bruker å dette ned på midten, dette gjorde ikke det så nå skal jeg bruke denne oppskriften heretter 🙂

    3. Hei et tips som gjør denne kaka enda bedre er å ta sukker og egg i en bolle røre det over vannbad til sukkerkrystallene forsvinne ca 5 min. Rør så dette 10 min i miksmaster. Dere etter sikt det tørre i. Ha gjerne litt vaniljestang i røra da gir bunnen enda mere smaker 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg