12-øres

12-øres er en stor favoritt hos meg. Rykene fersk er jo aller best! Og helst med melis og kokos!
12-øres er det navnet vi sørlendinger har på skolebolle.

Du trenger:

12 dl mel
150 gram sukker
2 ts kardemomme
50 gram gjær (tørr eller fersk)
200 gram smør
5 dl Hel melk

– Ha alt det tørre i en bolle. Bruker du tørr gjær har du den også opp i nå.

– Ha i smøret og smuldre det sammen med det tørre.

– Ha opp i lunka melk. Bruker du fersk gjær så rører du den ut i den lunka melka.

– Rør alt godt sammen.

– Sett deigen til heving i ca 30 minutter. 
  Har du dampovn så er hevefunksjonen på denne genial!

– Ha deigen på en benk dekket med mel og lag passelig store boller.
  Vil du ha rosiner ta dette i nå.

– Gjør dem litt avlange og flate. Og legg dem på et stekebrett.

– Fyll dem med litt vaniljekrem.
  Hjemmelaget er jo aller best. Oppskrift finner du her.

– Pisk et egg og smør egg på bollene.

– Stekes i ovnen på 220 grader i 15 minutter.

Avkjøl litt og ta gjerne på melis og kokos hvis du er glad i det.

Så er det bare å kose seg med fersk 12-øres og en deilig kopp kaffe 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg