12-øres er en stor favoritt hos meg. Rykene fersk er jo aller best! Og helst med melis og kokos!
12-øres er det navnet vi sørlendinger har på skolebolle.
Du trenger:
12 dl mel
150 gram sukker
2 ts kardemomme
50 gram gjær (tørr eller fersk)
200 gram smør
5 dl Hel melk
– Ha alt det tørre i en bolle. Bruker du tørr gjær har du den også opp i nå.
– Ha i smøret og smuldre det sammen med det tørre.
– Ha opp i lunka melk. Bruker du fersk gjær så rører du den ut i den lunka melka.
– Rør alt godt sammen.
– Sett deigen til heving i ca 30 minutter.
Har du dampovn så er hevefunksjonen på denne genial!
– Ha deigen på en benk dekket med mel og lag passelig store boller.
Vil du ha rosiner ta dette i nå.
– Gjør dem litt avlange og flate. Og legg dem på et stekebrett.
– Fyll dem med litt vaniljekrem.
Hjemmelaget er jo aller best. Oppskrift finner du her.
– Pisk et egg og smør egg på bollene.
– Stekes i ovnen på 220 grader i 15 minutter.
– Avkjøl litt og ta gjerne på melis og kokos hvis du er glad i det.
Så er det bare å kose seg med fersk 12-øres og en deilig kopp kaffe 🙂
nam :3 så herlig
Ja, det er kjempegodt 🙂