Baguetter og hvitløkssmør

Deilige, sprø, hjemmelagde baguetter.

Baguetter:

700 gram hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
1 pk tørrgjær
4,7 dl lunket vann

– Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin bolle.

– Hell det lunka vannet over det tørre.

– Kjør det godt sammen i en kjøkkenmaskinen.

– La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.

– Ha deigen ut på et melet underlag. Kna deigen og del den så i 3 – 4 emner.

– Kjevle hvert emne ut til et rektangel. 

– Begynn i den ene enden og rull deigen sammen.
  (Slik som du gjør med eks skillingsboller)

-Knip sammen skjøtene.

– Knip sammen endene.

– Legg baguettene på en bakepapirkledd plate.
  Skjær snitt på baguettene på langs. La de heve i 30 minutter.

– Bland en eggeplomme med et par spiseskjeer vann.

– Smør egget på baguettene og stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20
  minutter.

Nam.. knasende, gode baguetter 🙂

 

Hvitløkssmør:

150 gram mykt smør
Presset hvitløk
tørket el fersk gresssløk
Paprikakrydder

– Ha mykt smør i en bolle.
  Ha opp i hvitløk, gressløk og paprikakrydder.
  Her må du smake deg frem slik at det blir etter din smak.

– Rør godt sammen med en mikser.

Enkelt og godt hvitløkssmør til de deilige baguettene.

Perfekt sammen med hjemmelagd lasagne 😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg