Baguetter og hvitløkssmør

Deilige, sprø, hjemmelagde baguetter.

Baguetter:

700 gram hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
1 pk tørrgjær
4,7 dl lunket vann

– Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin bolle.

– Hell det lunka vannet over det tørre.

– Kjør det godt sammen i en kjøkkenmaskinen.

– La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.

– Ha deigen ut på et melet underlag. Kna deigen og del den så i 3 – 4 emner.

– Kjevle hvert emne ut til et rektangel. 

– Begynn i den ene enden og rull deigen sammen.
  (Slik som du gjør med eks skillingsboller)

-Knip sammen skjøtene.

– Knip sammen endene.

– Legg baguettene på en bakepapirkledd plate.
  Skjær snitt på baguettene på langs. La de heve i 30 minutter.

– Bland en eggeplomme med et par spiseskjeer vann.

– Smør egget på baguettene og stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20
  minutter.

Nam.. knasende, gode baguetter 🙂

 

Hvitløkssmør:

150 gram mykt smør
Presset hvitløk
tørket el fersk gresssløk
Paprikakrydder

– Ha mykt smør i en bolle.
  Ha opp i hvitløk, gressløk og paprikakrydder.
  Her må du smake deg frem slik at det blir etter din smak.

– Rør godt sammen med en mikser.

Enkelt og godt hvitløkssmør til de deilige baguettene.

Perfekt sammen med hjemmelagd lasagne 😉

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg