Deilige, sprø, hjemmelagde baguetter.
Baguetter:
700 gram hvetemel
2 ts salt
2 ts sukker
1 pk tørrgjær
4,7 dl lunket vann
– Ha alt det tørre i en kjøkkenmaskin bolle.
– Hell det lunka vannet over det tørre.
– Kjør det godt sammen i en kjøkkenmaskinen.
– La deigen heve på et lunt sted i ca 1 time.
– Ha deigen ut på et melet underlag. Kna deigen og del den så i 3 – 4 emner.
– Kjevle hvert emne ut til et rektangel.
– Begynn i den ene enden og rull deigen sammen.
(Slik som du gjør med eks skillingsboller)
-Knip sammen skjøtene.
– Knip sammen endene.
– Legg baguettene på en bakepapirkledd plate.
Skjær snitt på baguettene på langs. La de heve i 30 minutter.
– Bland en eggeplomme med et par spiseskjeer vann.
– Smør egget på baguettene og stek dem i ovnen på 200 grader i ca 20
minutter.
Nam.. knasende, gode baguetter 🙂
Hvitløkssmør:
150 gram mykt smør
Presset hvitløk
tørket el fersk gresssløk
Paprikakrydder
– Ha mykt smør i en bolle.
Ha opp i hvitløk, gressløk og paprikakrydder.
Her må du smake deg frem slik at det blir etter din smak.
– Rør godt sammen med en mikser.
Enkelt og godt hvitløkssmør til de deilige baguettene.
Perfekt sammen med hjemmelagd lasagne 😉