Troika i sjokoladeskåler

Til ca. 26 stk

Du trenger:

600 gram Mørk kokesjokolade
1 til 2 pk jordbærgele
2 pk nougat
ca. 100 gram marsipan

Sjokolademousse

– Smelt kokesjokoladen i vannbad.

– Smør muffinsformer med den smelta sjokoladen. Ha de gjerne opp i
muffinsbrett. Da er det enklere å få smurt formene. Sett formene i frysen.
Etter en liten stund når sjokoladen er stivnet smører du formene en gang til.
Jeg smurte/fryste formene 3 ganger slik at jeg var sikker på å få et tett skall.

– Lag sjokolademousse. Jeg brukte denne oppskriften, men droppet kaffe.
Du kan selvfølgelig kjøpe sjokolademousse pose i butikken for å gjøre det
enklere.

– Lag gelen som angitt på pakken.

– Hell gelen i en liten lang panne. (30×20). La den stivne.

– Ta muffinspapiret av sjokoladeformene.

– Finn noe rundt som er omtrent på størrelse med sjokoladeformene og kutt
ut gelerundinger.

– Legg en runding i hver form. Jeg kommer til å bruke mer gele neste gang.
Denne gangen brukte jeg 1pk, men neste gang kommer jeg til å bruke 2 slik
at gelerundingene blir høyre. Men dette er smak og behag:)

– Smelt nougaten i vannbad. Pass på at ikke du får vann opp i nougaten.
Da vil den bli umedgjørlig 😉

– Ha en raus teskje med nougat opp i sjokoladeformene.

– Rasp ca. 100 gram marsipan.

– Fordel marsipanen i sjokoladeformene.

– Ha sjokolademousse på toppen av gele, nougat og marsipanen.
Bruke en teskje eller en sprøytepose.

– Finhakk gjerne litt mandler og pynt med det på toppen.

En nydelig liten godsak. Veldig mektig, men fantastisk godt 😉

God helg 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg