Marengskake med sjokoladebunn og jordbær

Sjokoladebunn :

Du trenger:

215 gram smør
300 gram mørk sjokolade
5 eggeplommer
5 eggehviter
5 dl sukker
3 dl mel
1,5 ts bakepulver

– Smelt smøret.

– Ta smøret av platen og ha i sjokoladen. Smelt.

– Pisk eggehvitene stive

– Pisk plommene lett sammen med en gaffel.

– Ha eggeplommene og i den stive eggehviten og bland sammen.

– Ha sukkeret i eggeblandingen litt etter litt.

– Bland mel og bakepulver.

– Ha det tørret i eggedosisen. Bland sammen.

– Ha i smør/sjokoladeblandingen.

– Bland godt sammen.

– Ha røren over i en liten lang panne (ca.42×30 )
Stekes i ovnen på 180 grader i 45 minutter. Avkjøl.

Marengslokk:

Du trenger:

6 eggehviter
375 gram sukker
1,5 ts maizena
1,5 ts hvitvinseddik

– Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle. Visp langsomt til det danner et mykt skum.
Sett hastigheten opp.

– Når skummet danner stive topper har du sukkeret opp i litt etter litt.
Visp godt mellom hver gang.

– Ha opp i maizena og hvitvinseddik og vend forsiktig inn med en
slikkepott.

– Fordel marengsen i en liten langpanne (ca.42×30 )
Stekes på 160 grader i en time. Slå av ovnen og åpne døren.
La marengsen avkjøles i ovnen.


Sette sammen kaken:

Du trenger:

Sjokoladebunn
Marengslokk
Vaniljekrem
5 dl pisket kremfløte
jordbær (ca. 2 kurver)

– Lag vaniljekrem eller kjøp ferdig. Hjemmelaget anbefales 😉
Oppskrift finner du her.

– Pisk kremfløten, tilsett gjerne litt sukker.

– Legg sjokoladebunnen på et fat.

– Smør over vaniljekremen.

– Del opp jordbær og fordel over kaken.

– Legg over marengslokket.

– Bre kremen over marengsen.

– Pynt med jordbær og gjerne litt sjokoladesaus.

Ha en flott søndag 🙂

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg