Sjokoladebunn :
Du trenger:
215 gram smør
300 gram mørk sjokolade
5 eggeplommer
5 eggehviter
5 dl sukker
3 dl mel
1,5 ts bakepulver
– Smelt smøret.
– Ta smøret av platen og ha i sjokoladen. Smelt.
– Pisk eggehvitene stive
– Pisk plommene lett sammen med en gaffel.
– Ha eggeplommene og i den stive eggehviten og bland sammen.
– Ha sukkeret i eggeblandingen litt etter litt.
– Bland mel og bakepulver.
– Ha det tørret i eggedosisen. Bland sammen.
– Ha i smør/sjokoladeblandingen.
– Bland godt sammen.
– Ha røren over i en liten lang panne (ca.42×30 )
Stekes i ovnen på 180 grader i 45 minutter. Avkjøl.
Marengslokk:
Du trenger:
6 eggehviter
375 gram sukker
1,5 ts maizena
1,5 ts hvitvinseddik
– Ha eggehvitene i en ren, tørr bolle. Visp langsomt til det danner et mykt skum.
Sett hastigheten opp.
– Når skummet danner stive topper har du sukkeret opp i litt etter litt.
Visp godt mellom hver gang.
– Ha opp i maizena og hvitvinseddik og vend forsiktig inn med en
slikkepott.
– Fordel marengsen i en liten langpanne (ca.42×30 )
Stekes på 160 grader i en time. Slå av ovnen og åpne døren.
La marengsen avkjøles i ovnen.
Sette sammen kaken:
Du trenger:
Sjokoladebunn
Marengslokk
Vaniljekrem
5 dl pisket kremfløte
jordbær (ca. 2 kurver)
– Lag vaniljekrem eller kjøp ferdig. Hjemmelaget anbefales 😉
Oppskrift finner du her.
– Pisk kremfløten, tilsett gjerne litt sukker.
– Legg sjokoladebunnen på et fat.
– Smør over vaniljekremen.
– Del opp jordbær og fordel over kaken.
– Legg over marengslokket.
– Bre kremen over marengsen.
– Pynt med jordbær og gjerne litt sjokoladesaus.
Ha en flott søndag 🙂
Herlig blogg du har:) masse fin inspirasjon:) hyggelig im du vil følge meg også:) ha en super dag!
Tusen takk:) Ønsker deg en nydelig søndag 🙂