En deilig liten godbit. Perfekt for å ha i frysen når besøk plutselig dukker opp.
Du trenger:
2,5 dl vann
80 gram smør
150 gram mel
en klype salt
2 ts sukker
3 egg
Vaniljekrem – her er oppskrift på hjemmelaget.
– Sett stekeovnen på 220 grader. Kok opp vannet.
– Skru ned varmen litt og la smøret smelte i vannet.
Ta så gryten av platen.
– Sikt melet og ha opp i salt og sukker.
– Sett gryten på svak varme og ha opp i alt melet på en gang.
– Rør godt til du får en deig som faller fra kantene. Ta av platen og la
deigen avkjøle i 5 minutter.
– Ha opp i ett og ett egg. (Visp egget lett før du har det opp i gryten)
– Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal bli glatt og blank.
– Legg på små baller av deigen på et bakepapirkledd steke brett med enten
skje eller sprøytepose. Sett brettet i stekeovnen og skru ned temperaturen til 195 grader.
Stekes i ca. 20-25 minutter.
– Skru av ovnen. Ta ut profiterolene og stikk et lite hull på siden av hver.
Sett de så tilbake i ovnen som er skrudd av! Og la de stå i 5-6 minutter til.
Ta ut profiterolene og avkjøl helt.
– Fyll en sprøytepose med vaniljekrem.
– Stikk sprøyteposen inn i samme hull som du lagde tidligere og fyll opp profiterolene
med vaniljekrem.
Pynt gjerne med litt sjokoladesaus på toppen og server 🙂
Dette så kjempe godt ut, ha en gærning dag 🙂