Profiteroles med vanilje krem

En deilig liten godbit. Perfekt for å ha i frysen når besøk plutselig dukker opp.

Du trenger:

2,5 dl vann
80 gram smør
150 gram mel
en klype salt
2 ts sukker
3 egg

Vaniljekrem – her er oppskrift på hjemmelaget.

– Sett stekeovnen på 220 grader. Kok opp vannet.

– Skru ned varmen litt og la smøret smelte i vannet.
Ta så gryten av platen.

– Sikt melet og ha opp i salt og sukker.

– Sett gryten på svak varme og ha opp i alt melet på en gang.

– Rør godt til du får en deig som faller fra kantene. Ta av platen og la
deigen avkjøle i 5 minutter.

– Ha opp i ett og ett egg. (Visp egget lett før du har det opp i gryten)

– Rør godt mellom hvert egg. Deigen skal bli glatt og blank.

– Legg på små baller av deigen på et bakepapirkledd steke brett med enten
skje eller sprøytepose. Sett brettet i stekeovnen og skru ned temperaturen til 195 grader.
Stekes i ca. 20-25 minutter.

– Skru av ovnen. Ta ut profiterolene og stikk et lite hull på siden av hver.
Sett de så tilbake i ovnen som er skrudd av! Og la de stå i 5-6 minutter til.
Ta ut profiterolene og avkjøl helt.

– Fyll en sprøytepose med vaniljekrem.

– Stikk sprøyteposen inn i samme hull som du lagde tidligere og fyll opp profiterolene
med vaniljekrem.

Pynt gjerne med litt sjokoladesaus på toppen og server 🙂

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg