Wienerbrød med eple og kanel fyll

Disse Wienerbrødene er både enkle å lage og smaker utrolig godt 🙂

Du trenger:

500 gram hvetemel
50 gram tørrgjær
3 ss sukker
1 egg
3 dl melk
300 gram smør

– Ha hvetemel, tørrgjær, sukker, egg og melk i en kjøkkenmaskinbolle.

– Elt deigen, men ikke for lenge. Bare til den henger sammen. La den hvile
på benken mens du lager eplefyllet. Eplefyllet finner du oppskrift på her.

– Ha godt med mel på benken. Kjevle ut deigen til den måler ca. 30×30.

– Del smøret opp i tynne skiver og legg det på 2/3 deler av deigen.

Brett deigen to ganger. Start med å brette inn delen uten smør.

– Brett deigen dobbelt.

– Kjevle ut deigen igjen til ca. 30×30. Brett igjen og kjevle ut igjen.
Gjenta dette 3-4 ganger. Siste gang kjevle ut et kvadrat der deigen er ca. 0,5 cm tykk.

– Del opp kvadrater som er ca. 8×8 cm.

– Legg de på en bakepapirkledd stekeplate.

– Legg ca. 1 ss skje med eplefyll på hvert kvadrat.

– Brett inn kantene over fyllet. La de stå å heve i 40 minutter. Pensle de med litt egg. Stek dem på 220 grader i 10 – 12 minutter.

Serveres gjerne sammen med en deilig kopp te eller kaffe 😉

Ønsker dere en herlig uke!

2 kommentarer

Siste innlegg