En deilig kanelkrans med eplefyll smaker godt i høstmørket.
Gjerne med en kopp kakao til 🙂
Du trenger :
500 gram Mel
4 Dl Melk
75 gram Margarin
50 gram gjær
fyll :
Mykt smør
sukker
Kanel
Eple og kanel fyll – oppskrift finner du her
– Sikt sammen det tørre. Smuldre i margarinen og elt i lunken melk.
Hev!!!
– Kjevle ut deigen. Smør ut mykt smør og hell på sukker og kanel.
– Legg på en stripe med eple og kanel fyll litt inn fra kanten på venstre side.
– Rull sammen slik at eplefyllet blir dekket og legg på en ny stripe med fyll.
– Rull deigen helt sammen til en tykk pølse. Legg den som en krans på
en bakepapirkledd stekeplate.
– Klipp hakk med jevne mellomrom langs pølsen.
Legg deigen ned til annenhver side. Hev i ca. 30 minutter.
– Smør med egg og strø over perlesukker.
Stek på 200 grader i 15-20 minutter.
Kransen smaker aller best når den er varm 😉
Ønsker dere en nydelig høstdag 🙂