Kanelboller med vaniljekrem

Du trenger:

150 gram margarin
4,5 dl melk
50 gram tørrgjær
0,5 ts salt
130 gram sukker
2 ts kardemomme
780 gram hvetemel
 

Fyll:
mykt smør
kanel
sukker
Hjemmelaget vaniljekrem

– Bland mel,gjær,sukker,salt og kardemomme i en boller.

– Smelt margarinen. Ha opp i melken og varm opp til den er ca. 37 grader.

– Ha melkeblandingen opp i en kjøkkenmaskin og ha så opp i det tørre.
Elt godt. Gjerne ca.5 minutter. Hev deigen i 30 minutter under klede.

– Ha deigen på en melete benkeplate og del den i to.
Kjevle ut en del av gangen til den er ganske tynn. Smør på mykt smør.
Hell over rikelig med kanel og sukker.

– Rull sammen og del i passelige biter.
Legg på bakepapirkledde stekebrett og la de heve under klede i 30 minutter.

– Trykk et hål i midten av hver boller og fyll med ca. 1 ts vaniljekrem.
Oppskriften på vaniljekrem finner du her. 
Visp ett egg og pensle bollene. Ha gjerne på et dryss med perlesukker.
Stekes i ovnen på 250 grader i 9-10 minutter.

Da er det bare å kose seg med nybakte, deilige kanelboller.

God helg 🙂

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg