Du trenger:
150 gram margarin
4,5 dl melk
50 gram tørrgjær
0,5 ts salt
130 gram sukker
2 ts kardemomme
780 gram hvetemel
Fyll:
mykt smør
kanel
sukker
Hjemmelaget vaniljekrem
– Bland mel,gjær,sukker,salt og kardemomme i en boller.
– Smelt margarinen. Ha opp i melken og varm opp til den er ca. 37 grader.
– Ha melkeblandingen opp i en kjøkkenmaskin og ha så opp i det tørre.
Elt godt. Gjerne ca.5 minutter. Hev deigen i 30 minutter under klede.
– Ha deigen på en melete benkeplate og del den i to.
Kjevle ut en del av gangen til den er ganske tynn. Smør på mykt smør.
Hell over rikelig med kanel og sukker.
– Rull sammen og del i passelige biter.
Legg på bakepapirkledde stekebrett og la de heve under klede i 30 minutter.
– Trykk et hål i midten av hver boller og fyll med ca. 1 ts vaniljekrem.
Oppskriften på vaniljekrem finner du her.
Visp ett egg og pensle bollene. Ha gjerne på et dryss med perlesukker.
Stekes i ovnen på 250 grader i 9-10 minutter.
Da er det bare å kose seg med nybakte, deilige kanelboller.
God helg 🙂