Etter at jeg lagde berlinerboller på fredag satt jeg igjen med en del vaniljekrem.
Til kveldsmat søndag ble det da hvetestang. Enkelt og veldig godt.
Du trenger:
9 dl hvetemel
50 gram gjær
1 ts kardemomme
1,5 dl sukker
100 gram smør
3,5 dl melk
1 egg
Vaniljekrem – oppskrift til hjemmelaget vaniljekrem finner du her.
– Smelt smøret og ha så over melken. Væsken skal være 37 grader.
– Bland alt det tørre i bollen til kjøkkenmaskinen.
– Hell væsken over det tørre og ha i egget. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
– La deigen heve i ca. 30 minutter.
– Ha deigen på en melet benk. Del deigen i 4 emner.
– Rull emnene til lange pølser og trykk dem flate.
– Trykk deigen ned med 2 fingre i midten av emnene fra topp til bunn.
– Fyll vaniljekrem i fordypningen.
– La hvetestengene heve i 30 minutter til.
– Sett stekeovnen på 210 grader.
– pisk ett egg lett og pensle på hvetestengene.
– Stek hvetestengene i ca.15 minutter. Avkjøl.
Hvis du vil kan du ha på melis og kokos 🙂
Så er det bare å kose seg!
Ønsker dere en nydelig uke 🙂
Dette så godt ut 🙂
Deilig 🙂