Hvetestang med vaniljekrem

Etter at jeg lagde berlinerboller på fredag satt jeg igjen med en del vaniljekrem.
Til kveldsmat søndag ble det da hvetestang. Enkelt og veldig godt.

Du trenger:

9 dl hvetemel
50 gram gjær
1 ts kardemomme
1,5 dl sukker
100 gram smør
3,5 dl melk
1 egg

Vaniljekrem – oppskrift til hjemmelaget vaniljekrem finner du her.

– Smelt smøret og ha så over melken. Væsken skal være 37 grader.
– Bland alt det tørre i bollen til kjøkkenmaskinen.
– Hell væsken over det tørre og ha i egget. Elt deigen godt i kjøkkenmaskinen.
– La deigen heve i ca. 30 minutter.

– Ha deigen på en melet benk. Del deigen i 4 emner.
– Rull emnene til lange pølser og trykk dem flate.
– Trykk deigen ned med 2 fingre i midten av emnene fra topp til bunn.
– Fyll vaniljekrem i fordypningen.
– La hvetestengene heve i 30 minutter til.
– Sett stekeovnen på 210 grader.

– pisk ett egg lett og pensle på hvetestengene.
– Stek hvetestengene i ca.15 minutter. Avkjøl.

Hvis du vil kan du ha på melis og kokos 🙂

Så er det bare å kose seg!

Ønsker dere en nydelig uke 🙂
 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg