En fin liten småkake som man kan fylle med akkurat det ganen ønsker
Makroner
150 gram sukker
0,5 dl vann
– Tas i en kjele og kokes opp til det blir 118 grader (sukkelake).
35 gram sukker
60 gram eggehvite
– Piskes til tykk marengs. Hell sukkerlaken i en tynn stråle i marengsen mens den fortsetter å piskes enda noen minutter. Hvis man ønsker ha farge opp i er nå et godt tidspunkt til å blande inn dette.
60 gram eggehvite
150 gram mandelmel ( Se mandelmel tips her )
150 gram melis
– Bland sammen eggehvite, mandel mel og melis til en tykk blanding. Så blandes dette sammen med marengsen.
– Ta en stekeplate med bakepapir og tegn opp passelige ringer slik at du har noe å gå etter når du skal sprøyte ut makronene. (eks en 5 krone)
– Ta en sprøytepose med rund tip og sprøyt ut passelige med røre på hver opptegnet ring. La de stå på benken å tørke i ca. 1 time
– stekes så på 160 grader i 10-12 minutter. Husk å ha en ekstra stekeplate under så ikke de sprekker. La de avkjøle en halv times tid.
– Fyll makronene så med det du måtte ønske. I disse makronene fylte jeg sitron krem og kremfyll med vaniljesmak. (Fyllet til oreo kjeks)
(oppskriftene på det finner du ved å trykke på ønsket krem)
resultatet blir en lekker lite småkake som passer til enhver annledning. Som for eksmpel på en helt vanelig mandag på jobben
inspirasjonen har jeg funnet hos passion4baking.