Til ca. 26 stk
Du trenger:
600 gram Mørk kokesjokolade
1 til 2 pk jordbærgele
2 pk nougat
ca. 100 gram marsipan
– Smelt kokesjokoladen i vannbad.
– Smør muffinsformer med den smelta sjokoladen. Ha de gjerne opp i
muffinsbrett. Da er det enklere å få smurt formene. Sett formene i frysen.
Etter en liten stund når sjokoladen er stivnet smører du formene en gang til.
Jeg smurte/fryste formene 3 ganger slik at jeg var sikker på å få et tett skall.
– Lag sjokolademousse. Jeg brukte denne oppskriften, men droppet kaffe.
Du kan selvfølgelig kjøpe sjokolademousse pose i butikken for å gjøre det
enklere.
– Lag gelen som angitt på pakken.
– Hell gelen i en liten lang panne. (30×20). La den stivne.
– Ta muffinspapiret av sjokoladeformene.
– Finn noe rundt som er omtrent på størrelse med sjokoladeformene og kutt
ut gelerundinger.
– Legg en runding i hver form. Jeg kommer til å bruke mer gele neste gang.
Denne gangen brukte jeg 1pk, men neste gang kommer jeg til å bruke 2 slik
at gelerundingene blir høyre. Men dette er smak og behag:)
– Smelt nougaten i vannbad. Pass på at ikke du får vann opp i nougaten.
Da vil den bli umedgjørlig 😉
– Ha en raus teskje med nougat opp i sjokoladeformene.
– Rasp ca. 100 gram marsipan.
– Fordel marsipanen i sjokoladeformene.
– Ha sjokolademousse på toppen av gele, nougat og marsipanen.
Bruke en teskje eller en sprøytepose.
– Finhakk gjerne litt mandler og pynt med det på toppen.
En nydelig liten godsak. Veldig mektig, men fantastisk godt 😉
God helg 🙂