Wienerbrød med eple og kanel fyll

Disse Wienerbrødene er både enkle å lage og smaker utrolig godt 🙂

Du trenger:

500 gram hvetemel
50 gram tørrgjær
3 ss sukker
1 egg
3 dl melk
300 gram smør

– Ha hvetemel, tørrgjær, sukker, egg og melk i en kjøkkenmaskinbolle.

– Elt deigen, men ikke for lenge. Bare til den henger sammen. La den hvile
på benken mens du lager eplefyllet. Eplefyllet finner du oppskrift på her.

– Ha godt med mel på benken. Kjevle ut deigen til den måler ca. 30×30.

– Del smøret opp i tynne skiver og legg det på 2/3 deler av deigen.

Brett deigen to ganger. Start med å brette inn delen uten smør.

– Brett deigen dobbelt.

– Kjevle ut deigen igjen til ca. 30×30. Brett igjen og kjevle ut igjen.
Gjenta dette 3-4 ganger. Siste gang kjevle ut et kvadrat der deigen er ca. 0,5 cm tykk.

– Del opp kvadrater som er ca. 8×8 cm.

– Legg de på en bakepapirkledd stekeplate.

– Legg ca. 1 ss skje med eplefyll på hvert kvadrat.

– Brett inn kantene over fyllet. La de stå å heve i 40 minutter. Pensle de med litt egg. Stek dem på 220 grader i 10 – 12 minutter.

Serveres gjerne sammen med en deilig kopp te eller kaffe 😉

Ønsker dere en herlig uke!

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg