Søtpotet Pai

Denne smakte jeg for første gang på nyttårsaften da en bakeglad venninne av meg hadde den med på festen.
Jeg falt for den utrolig gode kryddersmaken.

Pai bunn:

120 gram usaltet smør
220 gram hvetemel
2 ts sukker
05, ts salt
0,8 dl melk
1 ts sitron

– Mål opp melken og ha en ts sitron opp i melken. La den stå i ca. 10 minutter.
– Ha hvetemel, sukker og salt i en bolle. Del kaldt smør i biter og kna det inn i melblandingen slik at det blir smuldrete.
– Ha opp i melkeblandingen og rør det sammen med en gaffel til en fin deig. Den skal være fuktig, men ikke klissvåt.
– Ha deigen på en mel kledd benk og kna den forsiktig. Pakk deigen i plastfolie og la den ligge i kjøleskapet i ca. 1 time.
– Ha deigen på en mel kledd benk og kjevle den ut til den er ca. 0,4 cm tykk. Ha den i en pai form.

Fyll:

5 dl most søtpotet
160 gram brunt sukker
1 1/4 ts koriander
0,5 ts muskat
1 ts Kanel
1/4 ts salt
160 gram usaltet smør
3 dl viking melk
70 gram sukker
3 egg
1 ts vaniljeekstrakt

– Skrell potetene, del dem opp i biter og ha dem i en gryte med kaldt vann. Kok opp og la dem bli møre.Hell av vannet og ha de tilbake i gryten.
– Ha brunt sukker, krydder, salt, smør og halvdelen av vikingmelken i gryten med potetene. Ha på lav varme og knus sammen med en moser.
  La det småkoke i 5 minutter. Ta den av platen. Bruk gjerne en stavmikser for å få en skikkelig fin konsistens på mosen.
– I en bolle visp sammen resten av viking melken, eggene, sukkeret og vaniljeekstrakten.
– Ha eggeblandingen over potetmosen og bland det sammen.

– Stek pai bunnen på rist midterst i ovnen i 10 minutter på 190 grader.
– Ta pai bunnen ut og hell fyllet opp i.
– Senk temperaturen på oven til 165 grader og stek så paien i ca- 50 minutter.
– Avkjøl

Servers gjerne med pisket krem med vaniljestang. Oppskriften på den finner du her.

 

3 kommentarer
    1. Hei!
      5 dl most søtpotet- ca hvor mange søtpoteter går til det? Denne skal prøves:) takk for oppskrift!

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg