Hjemmelaget Vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus er så mye, mye bedre enn den du kjøper ferdig =)

Du trenger :

5 eggeplommer
90 gram sukker
5 dl H-melk
1 vaniljestang
1 ts Maizena
Litt kald melk

 

– Skill eggehvite og plomme.
  (Eggehvitene kan du jo bruke til en pavlova bunn du kan fryse unna til en senere anledning 😉 )

– Ha opp i sukkeret og visp i kjøkkenmaskinen i noen minutter.

– Del opp vaniljestangen og skrap ut frøene.

– Ha vaniljefrøene, stangen og melken i en gryte.

Kok opp. Ta så ut vaniljestangen.

– Hell en jevn, tynn stråle av vaniljemelken i eggeplommene og visp.

– Hell blandingen tilbake i gryten.

– Sett gryten på svak varme mens du rører.
  Ha i ett termometer slik at du ser nå du er kommet til ca. 80 grader.

– Rør ut 1ts Maizena i litt kald melk.

– Hell litt av gangen av maizenaen i vaniljesausen.(når den er 80grader)
  Pass på slik at sausen ikke blir for tykk. Finn en konsistens du liker.

– Hell sausen gjennom en sil.

Så har du en nydelig vaniljesaus =)
Her har jeg vaniljesaus til min barndomsdessert.
Kommer oppskrift på den i løpet av uken 😉

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg