Hjemmelaget Vaniljesaus

Hjemmelaget vaniljesaus er så mye, mye bedre enn den du kjøper ferdig =)

Du trenger :

5 eggeplommer
90 gram sukker
5 dl H-melk
1 vaniljestang
1 ts Maizena
Litt kald melk

 

- Skill eggehvite og plomme.
  (Eggehvitene kan du jo bruke til en pavlova bunn du kan fryse unna til en senere anledning ;) )

- Ha opp i sukkeret og visp i kjøkkenmaskinen i noen minutter.

- Del opp vaniljestangen og skrap ut frøene.

- Ha vaniljefrøene, stangen og melken i en gryte.

Kok opp. Ta så ut vaniljestangen.

- Hell en jevn, tynn stråle av vaniljemelken i eggeplommene og visp.

- Hell blandingen tilbake i gryten.

- Sett gryten på svak varme mens du rører.
  Ha i ett termometer slik at du ser nå du er kommet til ca. 80 grader.


- Rør ut 1ts Maizena i litt kald melk.

- Hell litt av gangen av maizenaen i vaniljesausen.(når den er 80grader)
  Pass på slik at sausen ikke blir for tykk. Finn en konsistens du liker.


- Hell sausen gjennom en sil.

Så har du en nydelig vaniljesaus =)
Her har jeg vaniljesaus til min barndomsdessert.
Kommer oppskrift på den i løpet av uken ;)




Én kommentar

Victoria Wisløff

13.10.2014 kl.18:13

Håper du har en finfin mandag så langt! Kos deg videre :)

kakeanne

13.10.2014 kl.23:24

Takk :) Jeg har hatt en superfin mandag. Håper du også har hatt en bra dag og at du får ei fin uke :)

Skriv en ny kommentar

kakeanne

kakeanne

33, Vennesla

Jeg er 33 år,gift og har 2 flotte gutter på 6 og 8 år.Min store hobby er kakebaking :) kontakt meg gjerne anngående kakebakingen på : kake_anne@yahoo.no

Norske blogger

bloglovin

bloglovin Matbloggtoppen

Kategorier

Arkiv

hits