Hjemmelagde pølsebrød

Ok. Det er lettvint å kjøpe ferdige pølsebrød i butikken. Men så godt det er med hjemmelagde 😉
Lag litt mange mens du er i gang og sleng på frysen 🙂

Du trenger:

900 gram hvetemel
5 dl vann
50 gram smør
100 gram sukker
4 egg
2 ts salt
1 pk gjær

– Mål opp 5 dl lunket vann. Ha opp i sukkeret. Bruker du fersk gjær tar
  du den også opp i vannet. Rør til sukkeret og gjæren er oppløst i vannet.

– Ha eggeplommene i ett glass. Og eggehvitene i et annet.
  Pass på at du setter til siden en eggehvite i et eget glass til senere.

– Visp eggeplommene lett med en gaffel. 

– Ha 8 SS vann i eggehvitene og visp godt.

– Smelt smøret.

– Ha mel og salt i en kjøkkenmaskin bolle. Bruker du tørrgjær har du det også
  opp i nå.

– Hell så opp i det lunka vannet, eggeplommene, eggehvitene og smøret.

– Visp dette godt sammen i en kjøkkenmaskin.
  La så deigen heve i ca. 60 minutter.

– Ha deigen på en melet overflate og kna den godt.

– Vei deigen på en kjøkkenvekt. Del deigens vekt på 16.

– Del deigen opp i 16 deler som veier ca. like mye.  

– Kjevle ut hver del i rektangler. (ca. 7,5cm x 12,5cm)

– Brett inn den ene kanten av deigen.

– Så den andre kanten.

– Brett inn sidene.

– Legg de ganske nærme hverandre på stekebrettet. Så støtter de hverandre.
  La de heve i ca. 60 minutter under et kjøkkenhåndkle.

– Finn frem eggehviten du har spart på. Bland den med 4 SS vann og smør
  på brødene. 

– Stekes på 190 grader i ca. 15 minutter.

God helg 🙂

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg